jaktak.cz

Jak udělat roštěnou omáčku | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat roštěnou omáčku | recept. Výborná omáčka jak s rýží, tak i s houskovým knedlíkem

Co je potřeba

1,5 kg hovězího zadního
1 velká mrkev
1 petržel
1 kousek celeru (kdo nemá tuhle zeleninu rád tak ji dávat nemusí)
3 střední cibule
podle potřeby: olej nebo sádlo
podle chuti: pepř a sůl
1 lžíce plnotučné hořčice
1 kostka masoxu
1 lžíce worchesterové omáčky
podle chuti: můžete použít i houby sušené nebo žampiony

Krok 1

Maso nákrájíme na plátky a naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na rozehřátem oleji do zlatohněda.

Krok 2

Opečené maso vyjmeme a uložíme do tepla. Na výpeku osmahneme nejdříve nadrobno pokrájenou cibuli a pak přídáme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, opečeme.

Krok 3

Až začne zelenina vonět přidáme lžíci hořčice, kostku masoxu, worchestrovou omáčku, popřípadě houby a vložíme maso.

Krok 4

Zalijeme vroucí voudou, tak aby maso bylo potopené a necháme vařit.

Krok 5

Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou. Provaříme, a když je to nutné, tak omáčku dochutíme.

Krok 6

Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-rostenou-omacku-recept.html