jaktak.cz

Jak udělat omáčku aioli | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Jak udělat omáčku aioli | recept. Recept na omáčku aioli. Aioli je tradiční česneková omáčka podávaná k rybám i grilovanému masu. Aioli se obvykle připravuje z česneku, olivového oleje, citronové šťávy a vaječných žloutků. Receptů na aioli je ale více, obdobou v Katalánsku je omáčka allioli nebo aillade pro změnu ve Francii.

Co je potřeba

1 houska
trocha mléka
3 stroužky česneku
2 žloutky
mletý pepř
130 ml olivového oleje
sůl
citronová šťáva

Krok 1

Housku nakrájíme a namočíme do mléka.

Krok 2

Poté ji vymačkáme, rozmixujeme a promícháme s prolisovaným česnekem a žloutky.

Krok 3

Za stálého míchání přikapáváme olej, osolíme, opepříme a přidáme šťávu.

Krok 4

Česneková omáčka aioli je hotová a připravena ke konzumaci. Dobrou chuť!

Vyzkoušejte i mé další recepty na omáčky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-omacku-aioli-recept.html