jaktak.cz

Jak udělat rychlou zapékanou pomazánku | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat rychlou zapékanou pomazánku | recept. Zapékaná pomazánka je pohotovým řešením, když chcete rodině anebo nečekané návštěvě připravit teplou večeři. Nejedná se o žádnou delikatesu, ale jde opravdu o chutnou a rychlou odpolední přesnídávku nebo večeři. Stačí mít doma pečivo nebo veku, několik ingrediencí, které se v ledničce téměř vždy najdou. A chvilku trpělivosti, než se pečivo s pomazánkou z pomazánkového másla v troubě zapeče. Křupavé, čerstvě připravené večky nebo housky se zapékanou pomazánkou vás mile překvapí. Chlebíčky k čaji nebo kávě budou jedinečné.

Co je potřeba

tavený sýr
20 dkg anglické slaniny
pažitka
pomazánkové máslo
1 cibule
veka (housky)

Krok 1

Zapékanou pomazánku z pomazánkového másla, slaniny, sýru a pažitky začneme tím, že si připravíme všechny ingredience. Nakrájíme veku nebo rozkrojíme housky na polovinu, abychom na rozkrojenou plochu následně namazali pomazánku. Zároveň si zapneme troubu, aby se předehřála, neboť pomazánka bude během 10 minut hotová.

Krok 2

Oloupeme, omyjeme a nakrájíme na jemno cibuli. Přidáme tavený sýr, pokud chceme mít pomazánky víc, můžeme použít ještě jeden sýr, nezáleží na tom jaký. Nastrouháme třeba ementál, nebo tam rozetřeme sýr plísňový, hermelínový a podobně. Každý sýr navíc dodá pomazánce výraznější chuť i přidá na objemu. My jsme použili pomazánkové máslo s pažitkou.

Krok 3

Nakrájíme na menší kousky anglickou slaninu. Pokud chceme libovou variantu pomazánky, může to být šunka od kosti (nebo jakákoliv šunka). Vše smícháme dohromady, včetně nakrájené cibulky, podle chuti dosolíme nebo opepříme.

Krok 4

Pomazánku namažeme na večky nebo rozkrojené housky a dáme na 7 až 10 minut do předehřáté trouby zapéct na 150 až 180° (podle vaší trouby, jak to máte vyzkoušené). Večky se zapečenou pomazánkou jsou křehké, křupavé a vlažné chutnají náramně.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-rychlou-zapekanou-pomazanku-recept.html