jaktak.cz

Jak upéct jablíčkové hrudky | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct jablíčkové hrudky | recept. Pokud rádi mlsáte, ale snažíte se zároveň žít zdravě, recept na jablíčkové hrudky vás osloví. Jablíčkové hrudky skvěle poslouží jako vánoční cukroví nebo jako mls po dobré úrodě jablek.

Co je potřeba

900 g jablek nastrouhaných na hrubém struhadle

šťávu ze 2 citronů

200 g cukr krupice

200 g nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí

Krok 1

Určitě doporučuji všem, kteří rádi mlsají, ale snaží se mlsat zdravě. Tento recept je velmi lehký a chuťově výborný! Jablíčka si nastrouháme do misky, přidáme 200 g cukru a šťávu ze dvou citronů. Tento obsah přemístíme do kastrůlku a vaříme. Vaříme tak dlouho, dokud jablíčka nezrosolovatí.

Krok 2

Ještě do teplých jablíček nasypeme nasekané ořechy. Používáme buď mandle nebo vlašské ořechy, já preferuji mandle. Tuto hmotu necháme vychladnout. Mezitím si rozehřejeme troubu na cca 160 °C a připravíme si plech a pečicí papír.

Krok 3

Kávovou lžičkou vytvoříme malé jablíčkové hrudky, které pokládáme na plech. Poté je dáme do trouby a necháme sušit zhruba 20 minut.

Tomu, kdo má rád skořici, doporučuji udělat polovinu dávky s přidanou rozemletou skořicí. Podávat můžeme v malých papírových košíčkách.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-jablickove-hrudky-recept.html