jaktak.cz

Jak vyrobit valentýnský svícen z plechovky | postup

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vyrobit valentýnský svícen z plechovky | postup. Valentýnská dekorace v podobě svícnu z plechovky je originální a efektní nápad. Světlo z plamínku čajové svíčky uvnitř svícnu proniká skrz dírkovaná srdíčka a večer vytváří intimní romantickou atmosféru. Výrobu této valentýnské dekorace zvládnete podle mého návodu také. Stačí pár šikovných rukou a valentýnský svícen je na světě.

Co je potřeba

plechovku (od jahod, kukuřice, hrášku – je to jedno)
hercules
hřebík
kladívko
lihový fix (centropen)
odlakovač
stříbrný sprej (či nějakou barvu)
třpytky

Krok 1

Na výrobu valentýnského svícnu jsem zvolila obyčejnou plechovku. Z plechovky sundáme papírový obal a vyčistíme ji od zbytku lepidla. Poté si nakreslíme lihovým fixem srdíčka, či motivy, které nás napadnou. Můžeme pomalovat celou plechovku, je to na vás. Srdíčka slouží jako šablona. Já jsem zvolila na jednu plechovku dvě srdíčka.

Krok 2

Aby skrz valentýnské symboly pronikalo světlo, plechovku budeme perforovat. Jak na to? Přiložíme hřebík k srdíčku, a pomocí kladívka děláme dírky do plechovky. Ne moc nahusto, abychom za chvíli nevyklepali celé srdíčko. Vždy kousíček cca 1 – 2 mm od sebe. Uděláme dírky po celém obvodu vykresleného srdíčka, totéž provedeme i na dalším srdíčku.

Krok 3

Teď odstraníme na plechovce použitý fix. Nalijeme odlakovač na vatový tampónek a očistíme jím celou plechovku. Zůstane nám pěkná stříbrná plechovka s dvěma srdíčky. Poté použijeme stříbrný sprej či barvu a plechovku a valentýnskou dekoraci natřeme. A náš základ svícnu je hotový. Už nám zbývá jen svícen stylově dozdobit.

Krok 4

Kolem obvodu plechovky u dna přilepíme růžovou stužku pomocí herkulesu (lepidla) či tavné pistole. Použít lze jakékoliv dobře lepicí lepidlo, které máme po ruce. To stejné uděláme potom i kolem obvodu plechovky nahoře. Konce stužky dobře a vodorovně přilepíme, abychom jimi nevzhledné kraje zakryli a ohraničili.

Krok 5

A blížíme se se zdobením valentýnského svícnu z plechovky do finále. Použijeme herkules a na plechovku namalujeme lepidlem srdíčko. Ještě než herkules zaschne, nasypeme na něj červené nebo růžové třpytky a necháme zaschnout . Nakonec do plechovky vložíme čajovou svíčku a náš efektní valentýnský svícen je hotov.

Pokud budete plechovku sprejovat či natírat barvou, nezapomeňte použít podložku.

Vše dobře zaschnout. Pokud do svícnu umístíte svíčku před zaschnutím lepidla, může se roztéct.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-valentynsky-svicen-z-plechovky-postup.html