jaktak.cz

Jak udělat perníkové muffiny | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Perníkové muffiny | recept. Muffiny jsou stále hitem domácího pečení. Existuje mnoho receptů a variant, jak domácí muffiny vytvořit. Společně si upečeme perníkové muffiny. Perníkové koření má charakteristickou vůni a obohatí muffiny jedinečnou chutí. Perníkové muffiny jsou rychlé, snadné a zvládne je každý. Jak perníkové muffiny upéct vým porádí následující recept.

Co je potřeba

3 hrnky hladké + polohrubé mouky (namíchat)
1 hrnek krupicového cukru
2 lžíce kakaa
1 vejce
1 a půl hrnku mléka
1 necelý hrnek oleje
džem
2 lžíce perníkového koření
pokud nemáte perníkového koření, tak: půl lžičky mleté skořice, 1 malá lžička mletého zázvoru, na špičku nože mletého hřebíčku, špetku mletého nového koření, špetku mletého pepře, špetka soli
1 lžička jedlé sody
1 kypřící prášek do perníku

Krok 1

Nejprve si zahřejeme troubu na 180 až 200 °C (záleží na vaší troubě jak ji máte vyzkoušenou a jak jste na ni zvyklí). Mezitím si připravíme materiál na pečení. V míse smícháme všechny suché ingredience, mouku, cukr, kypřící prášek, koření, kakao a vše dobře promísíme.

Krok 2

Metličkou ušleháme vejce s olejem, pak přidáme mléko a ostatní suché již smíchané ingredience. Vše důkladně promícháme. Připravíme si formičky na muffiny, muffinový plech nebo muffinové papírové mističky. Papírové mističky musí být vyrobeny z potravinového papíru, jinak se budou muffiny na papír lepit.

Krok 3

Papírové mističky na muffiny naplníme těstem (asi do jedné třetiny). Na těsto klademe malou lžičku džemu, na který opět navršíme těsto tak, aby dosahovalo do dvou třetin formičky. Neplňte papírové formičky těstem plné, nezapomeňte, že muffiny nám "naskočí".

Krok 4

Naplněné perníkové muffiny dáme do trouby, teplotu stáhneme na 180°C a pečeme asi 20 minut. Zkoušku, jestli jsou hotové, uděláme klasicky špejlí. Přeji dobrou chuť!

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-pernikove-muffiny-recept.html