jaktak.cz

Jak vyrobit domácí bělící prášek na zuby

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Znáte někoho, kdo by si nepřál mít krásně bílé zuby? Já tedy ne... Existuje mnoho moderních způsobů, jak dosáhnout zářivě bílých zubů, avšak většinou jsou docela drahé, jiné snad riskantní či zdlouhavé. Mezi ověřené "babské recepty" na bílé zuby patří tento, k jehož realizaci vám postačí jen navštívit spíž a užít si pár minut neobvyklého míchání známých ingrediencí. Pojďme tedy společně připravit bělící prášek na zuby.

Co je potřeba

  • 2 polévkové lžíce jedlé sody
  • 1/4 čajové lžičky sušeného mletého zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky jemně mleté mořské soli
  • 3 kapky mátové silice (případně skořicové, hřebíčkové, čajovníkové, či všech dohromady)

Krok 1

POSTUP:

Všechny uvedené ingredience smícháme dohromady a uložíme do uzavíratelného plastového kelímku. Uzavíratelný by měl být z toho důvodu, aby jsme zabránili navlhnutí prášku. Můžeme použít například vymytý kelímek od krému.

Krok 2

POUŽITÍ:

Namočený zubní kartáček (lépe hustý a měkký) ponoříme do prášku a čistíme zuby, jak jsme zvyklí. Jelikož je jedlá soda mírně abrazivní, doporučuji používat jako kúru 2x ročně, po dobu 1 měsíce, 2x -3x týdně.

Krok 3

VARIACE:

Budete-li chtít zkusit nějakou změnu, můžete přidat mletou skořici, najemno rozdrcený hřebíček (pro někoho je hřebíčkový esenciální olej příliš silný) či dokonce kurkumu (u té však prosím opatrně, silně barví). A nakonec mám pro vás ještě jeden sezónní tip. Jahodová sezóna je v plném proudu, tak proč toto báječné ovoce nevyužít i na přírodní bělení zubů? Několik jahod rozmačkejte a naneste na zuby. Po chvíli opláchněte a uvidíte výsledek. Jahody totiž napomáhají zesvětlit zubní skvrny. Tak ať vám tento recept vykouzlí zářivý úsměv na tváři.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-domaci-belici-prasek-na-zuby.html