jaktak.cz

Jak připravit domácí tinkturu proti klíšťatům

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit domácí tinkturu proti klíšťatům | návod. Také se obáváte klíšťové encefalitidy či lymské boreliózy? Nejste očkováni a přemýšlíte, jak se klíšťatům ubránit? Rádi chodíte na procházky do lesa, parku nebo jen tak poleháváte v trávě u vody, ale bojíte se, že se na vás přichytne infikované klíště? Nechcete utrácet peníze za drahé repelenty? Rádi vám s touto nesnází pomůžeme. Přinášíme vám návod na přípravu naprosto účinné tinktury proti klíšťatům. Postup přípravy tinktury je velice snadný a rychlý. Připravená tinktura vám vydrží velmi dlouho a ochrání celou vaši rodinu. Pojďme si tedy tinkturu společně vyrobit.

Co je potřeba

  • 1 pytlík rozmarýnu
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 litr vody

Krok 1

Příprava:

Nejprve si přivedeme k varu jeden litr vody. Až nám voda přejde varem, odstavíme ji a přisypeme pytlík rozmarýnu. Takto připravený odvar necháme dostatečně vychladnout. Během chladnutí se nám rozmarýn dobře vylouhuje a uvolní do tinktury potřebné aromatické látky. Po vychladnutí odvar scedíme a přidáme jednu lžíci bílého vinného octa. Připravenou tinkturu uchováváme v ledničce.

Krok 2

Použití:

Nejideálnější je, nalít tinkturu do láhve s rozprašovačem. Můžeme pak jednoduše tinkturou postříkat oděv či holé tělo. Tento klíšťata odpuzující odvar můžete použít před vycházkou do lesa, do parku, na zahradu, na chatu nebo třeba k vodě. Přejeme vám klidné výlety a relaxování bez obav z klíšťat.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-domaci-tinkturu-proti-klistatum.html