jaktak.cz

Jak grilovat krevety | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Grilované krevety | recept. Mořské plody se na grilování hodí stejně dobře jako marinované maso, s tím rozdílem, že jsou podstatně zdravější a pokud je správně připravíte, tak vám po nich rozhodně nebude těžko. V tomto receptu vám pak chci představit jednu z možností, jak mořské plody grilovat. Konkrétně se zaměříme na krevety, jejichž příprava není složitá ani časově náročná. Grilované krevety jsou skvělou pochoutkou, která vám jistě zachutná.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 200 g chlazených tygřích krevet
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • šťávu z ½ citrónu
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 3 snítky čerstvé saturejky

Krok 1

Nejprve si připravíme marinádu. Česnek očistíme a prolisujeme. Přeneseme ho do menší misky, ideálně s uzavíratelným víčkem, abychom v ní pak krevety mohli marinovat v ledničce. Do mísy vlijeme olivový olej. Přilijeme citronovou šťávu. Rozmarýn a saturejku zbavíme stonků, propláchneme a nasekáme nadrobno. Všechno vsypeme do mísy a důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience opravdu spojily.

Krok 2

Marinádu dáme stranou a připravíme si krevety. Ideální a nejchutnější jsou chlazené, avšak lze použít i mražené. V tomto případě je potřeba krevety v dostatečném časovém předstihu vyjmout z mrazáku a nechat je rozmrznout v ledničce. Je však nutné použít velké tygří krevety, které jsou na grilování nejvhodnější. Drobnější se totiž rychle spečou a mají tendenci se příliš upražit. Krevety pak vhodíme do marinády, protřepeme je, promícháme a vložíme na několik hodin do ledničky, nejlépe přes noc.

Krok 3

Druhý den si připravíme špejle s hroty. Marinované krevety vyndáme z lednice a po čtyřech nebo po pěti postupně napichujeme na špejle. Na každou čtveřici připadnou 2 špejle, každou krevetu tak propíchneme na dvou místech, zamezíme tím, aby se nám na grilu zkroutily.

Krok 4

Když máme krevety napíchané, rozpálíme gril. Poté vkládáme připravené krevety a opékáme je z obou stran. Hotové krevety poznáme podle toho, že zrůžoví. Krevety podáváme samotné jako chuťovku, nebo společně s opečenou bagetou. Nechte si chutnat.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-grilovat-krevety-recept.html