jaktak.cz

Jak připravit zapečené těstoviny s houbami | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Těstoviny s houbami | recept. Houbové těstoviny jsou jídlo pro všední den nebo vaření na chatě či na dovolené. Připravují se z čerstvých hub, nejlépe více druhů. Je možná i příprava ze zmrazených nebo sušených hub. Sušené houby dodají pokrmu výraznou houbovou chuť, ale jsou tužší.

Co je potřeba

500 g těstovin (fleků,..)

cca 500 g nakrájených hub

200 g uzeniny (šunkový salám, anglická slanina)

1 větší cibule

3 stroužky česneku

pepř, sůl

125 ml sladké smetany

3 celá vejce

tuk na vymazání pekáče

Krok 1

Fleky si uvaříme v osolené vodě podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny propláchneme a promícháme s polévkovou lžící oleje. Prozatím odložíme stranou. Na tuku si osmažíme cibulku pokrájenou nadrobno. Přidáme houby, osolíme, opepříme, okořeníme prolisovaným česnekem a dusíme doměkka.

Krok 2

Mezitím, co se nám houby dusí, nakrájíme uzeninu na kostičky. Ve sladké smetaně, kterou můžeme zaměnit za mléko, si rozšleháme metličkou celá vejce. Když jsou houby měkké, smícháme je v misce s uvařenými fleky a připravenou uzeninou.

Krok 3

Pekáč vymažeme tukem a navrstvíme do něj těstovinovou směs. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C do lehkého zrůžovění. Na talíři můžeme posypat zelenou natí, strouhaným sýrem nebo obložit zeleninou.

Těstoviny je možné připravit i bez uzeniny. V tom případě přidejte vejce natvrdo prolisované kolečkem na krájení brambor.

Každá trouba jinak peče, hlídejte si to, ať nejsou fleky na povrchu příliš tvrdé.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-zapecene-testoviny-s-houbami-recept.html