Jak upéct krémový dýňový koláč | recept
Krémový dýňový koláč | recept. S přicházejícím podzimem nastává opět sezóna dýní. Ačkoli se dýně v naší kuchyni zabydluje už poměrně dlouho, její obliba roste raketovou rychlostí hlavně v posledních letech. Jedním z klasických zpracování dýně je sladký moučník. Pro někoho sice může představovat poněkud netypickou chuť, ale v tomto receptu je dýně zkombinovaná se zakysanou smetanou, která dýňové náplni dodá krémovou konzistenci a celkově tak zjemní její chuť.
Co je potřeba
Co budeme na výrobu koláče potřebovat:
Na těsto si připravte:
120 g másla (popřípadě rostlinného tuku)
200 g hladké mouky
3 lžíce studené vody
špetku soli
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Na náplň je potřeba:
150 g dýně Hokkaido
150 ml zakysané smetany
3 žloutky
200 g krupicového cukru
30 g hladké mouky