jaktak.cz

Jak upéct kokosové cukroví do formiček | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Kokosové cukroví | recept. Kokos patří k Vánocům stejně jako vanilka, ořechy, čokoláda a jiné voňavé suroviny. Kokosové cukroví proto na našem vánočním stole nemůže chybět. Kokos to nejsou jen obligátní kokosky, ale i různé druhy plněných i neplněných druhů. Cukroví z kokosového těsta je voňavé a křupavé se svěží chutí. Ve směsi vánočního nebo svatebního pečiva nemůžeme cukroví z kokosu vynechat. Recept je na kokosové cukroví do formiček, je jedno jaký tvar zvolíte.

Co je potřeba

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 200 g másla nebo Hery
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vejce

Na krém:

  • máslo
  • cukr
  • kakao
  • rum
  • rozmixovaný kokos

Na polevu:

  • čokoláda

Krok 1

Připravíme si suroviny na těsto. Všechny suroviny při přípravě těsta by měly mít stejnou teplotu. Sypké suroviny nejprve promícháme samotné, teprve pak přidáme vejce a na kousky pokrájený změklý tuk. Vypracujeme tužší těsto a necháme odležet chvilku v chladu. Nepřidáváme více mouky než je v receptu, snížili bychom kvalitu těsta.

Krok 2

Po vychlazení těsta pokračujeme v práci. Připravíme si formičky. Ty nemusíme vymazávat, kokosové těsto se snadno vyklápí, obsahuje dost tuku. Do formiček vtlačujeme malé kousky těsta a formičky skládáme na plech. Pečeme při 170 °C v předehřáté troubě. Těsto musí zůstat světlé.

Krok 3

Upečené rohlíčky nebo jiné tvary slepujeme k sobě krémem. Na krém si utřeme máslo, cukr, rum a rozmixovaný kokos. Poměr surovin si dejte podle své chuti, přidat můžete také například kakao. Krém stříkáme zdobicím sáčkem s řezanou špičkou, je to rychlé.

Krok 4

Slepené rohlíčky poléváme čokoládovou polevou z čokolády na vaření, nebo vlastní výroby (150 g ztuženého tuku, 3 lžíce kakaa, 100 g cukru ─ rozpustit na mírném teple).

Varianta krému na slepování: 50 g másla, 3 lžíce kokosu, 3 lžíce Salka (slazené kondenzované mléko)


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-kokosove-cukrovi-do-formicek-recept.html