jaktak.cz

Jak připravit salát ze slepičího masa | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Salát ze slepičího masa | recept. Slepičí maso je neprávem v naší kuchyni opomíjené na úkor masa kuřecího. Přitom polévka ze slepice je mnohem silnější a chutnější než kuřecí vývar. Slepičí maso má navíc výhodnější složení pro osoby nemocné např. dnou, obsahuje méně purinů než maso kuřecí. Pokrmy ze slepice se hodí pro nemocné cukrovkou nebo pro ty, co dodržují redukční dietu. Slepice je tučná, ale odstraníme-li před úpravou kůži, zbavíme ji až 50 % tuku. Při přípravě slepičí polévky nám zbyde ještě dost masa. Zkuste z něj připravit chutný salát. Je výborný studený i teplý. 

Co je potřeba

  • slepičí maso z prsou a stehen (uvařené)
  • 1 červená paprika
  • 2 jarní cibulky
  • 1–2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • sůl
  • 1 kávová lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 4 polévkové lžíce slepičího vývaru
  • podle chuti mletý pepř
  • 1 chilli paprička

Krok 1

Nejprve si připravíme suroviny. Uvařené slepičí maso obereme od kostí a pokrájíme na drobné, stejně velké kousky. Zeleninu omyjeme a také nadrobno pokrájíme. Zelenou cibulku spotřebujeme celou i s natí. Chilli papričku nakrájíme na miniaturní kousíčky.

Krok 2

Všechny pokrájené suroviny vkládáme do misky. Česnek prolisujeme a oloupaný čerstvý zázvor nastrouháme najemno na struhadle. Naposledy přidáme olej, vývar a sojovou omáčku. Vše důkladně promícháme, ochutíme solí a pepřem podle chuti.

Krok 3

V dalším kroku dáme hotový salát na chvíli rozležet do chladničky. Na rozležení salátu postačí pouze dvě hodiny, ale doporučuji nechat jej v chladničce přes noc, takto chutná nejlépe. Odleželý salát ze slepičího masa podáváme s chlebem, jako lehkou svačinu.

Krok 4

Máte-li rádi čínské ochucené nudle, zkuste tento salát teplý. Čínské nudle připravíme podle návodu, osmahneme na pánvi a vmícháme připravený salát. Překvapivě chutné.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-salat-ze-slepiciho-masa-recept.html