jaktak.cz

Jak udělat rychlé čokoládové hrudky | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat rychlé čokoládové hrudky | recept. Čokoládové hrudky jsou rychle vytvořená pochoutka, která efektivně rozšíří náš sortiment vánočního cukroví, jehož pečení nám zabere nemálo času. Hrudky s čokoládovým základem jsou opravdu rychlé, chutné a nenáročné, zvládne je každý. Stačí si připravit jen několik ingrediencí, které většinou v domácnosti máme a naším přičiněním brzy vzniknou jemné čokoládové hrudky.

Co je potřeba

- 2 tabulky čokolády
- 125 g másla
- 125 g krystalového cukru,
- 1 vanilkový cukr
- hrst oříšků
- hrst rozinek
- 2 hrsti dětských piškotů
- kakao na obalení

Krok 1

Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (zde je to jednodušší a rychlejší) rozpustíme tabulku nalámané čokolády. Pokud budeme rozpouštět čokoládu v mikrovlnce, přidáme do hrnečku lžíci vody, čokoláda se tak lépe rozpustí. Případné shluky rozšleháme vidličkou nebo lžící dohladka.

Krok 2

K rozpuštěné čokoládě (může být jen málo vlažná) přidáme změklé máslo a vymícháme hladký krém. Chvíli necháme ještě vychladnout a přisypeme krystalový a vanilkový cukr. Nahrubo rozdrtíme piškoty (můžeme je rozválet válečkem) a přimícháme k čokoládově hmotě.

Krok 3

Připravíme si rozinky a oříšky

Rozinky spaříme horkou vodou nebo dobře několikrát propláchneme. Oříšky použijeme buď vlašské nebo lískové a nahrubo je rozdrtíme. Druhou čokoládu, kterou máme připravenou také rozdrtíme nebo nasekáme na drobné kousky a vše přidáme k připravenému čokoládovému krému s piškoty. Vše smícháme a zpracujeme tak, aby se spojilo v kompaktní hmotu. Lžičkou vykrajujeme malé hrudky a obalujeme v kakau.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-rychle-cokoladove-hrudky-recept.html