jaktak.cz

Jak si vyrobit velikonoční věnec na dveře

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Velikonoční věnec | DIY. Velikonoce oslavíme nejenom tradičními pochoutkami, ale i výzdobou domácnosti, dvorku či zahrady. Objevují se první jarní květiny, vyséváme osení do dekoračních misek a zdobíme kraslice. Jarní dekorace jsou veselejší než zimní právě tím, že je větší možnost zakomponování čerstvých zelených rostlin nebo barevných květů. Následující jarní velikonoční věnce jsou určeny na vchodové dveře a slouží jako inspirace pro vaše tvoření. Vyzkoušejte si vytvořit krásný velikonoční věnec.

Co je potřeba

  • korpus na věnec ze slámy, proutí nebo polystyrénu
  • vyfouknutá vejce
  • vrbové proutí
  • větvičky buxusu, stonky barvínku
  • tavná pistole a lepidlo
  • další materiál podle osobního uvážení
  • zahradnické nůžky

Krok 1

Větve vrby (nebo jiné) nastříháme na menší části zahradnickými nůžkami. Připravíme si peříčka, vyfouknutá vejce, barevné stuhy, zelené větvičky... Záleží na vašem uvážení a možnostech. Někdo raději tvoří čistě přírodní dekorace, jiný se nebrání použití umělých komponentů.

Krok 2

Pomocí tavné pistole po celém obvodu věnce nalepíme kousky větví. Větve nemusejí být jen vrbové, hezky vypadá bříza, jabloň nebo olše. .

Krok 3

Větve nalepujeme těsně vedle sebe. Celý obvod polepíme nejprve silnějšími kousky a pak mezery vyplňujeme tenčími větvemi tak, aby neprosvítal bílý podklad. .

Krok 4

Do otvoru uprostřed věnce upleteme z trávy ptačí hnízdo. Stačí obalit širší kelímek od jogurtu uschlou trávou a přilepit jí. Do hnízda připevníme vyfouknutá křepelčí vejce, nebo si koupíme umělá. Hnízdo vysteleme peříčky, která lze nalézt na procházce v přírodě. Zbývající prostor mezi hnízdem a větvičkami vysteleme buxusem, barvínkem, břečťanem a ozdobíme živými nebo umělými květy. Živé květy zapichujeme do kousku zelené aranžovací hmoty navlhčené vodou a zamaskované v zeleni. Zezadu do věnce připevníme háček k zavěšení.

Krok 5

Věnec můžete udělat celý z vyfouknutých vajíček a doplnit ptačími peříčky a koulemi z nabarveného proutí. Tento věnec je křehký, proto pozor na umístění. . . .

Krok 6

Jestliže máme doma dekorace ze sušených loňských květin, použijeme je na věnec celý z květin a březových větviček. Květiny udělají ještě nějakou dobu službu, na jaře a v létě si nasušíme nové.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-vyrobit-velikonocni-venec-na-dvere.html