jaktak.cz

Jak na domácí rychlý šlehaný tělový krém | DIY

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Domácí tělový krém | DIY. V dnešním receptu si ukážeme, jak si rychle a snadno vyrobit domácí krém na tělo. Na výrobu tělového krému budeme potřebovat pouze jednu hlavní ingredienci, a to kokosový olej. Zvolíme nejlépe bio olej lisovaný za studena, který má skvělé hydratační schopnosti a je vhodný i pro pleť suchou, postiženou akné a ekzémy. Kokosový olej má také přirozený ochranný faktor kolem 4 SPF, takže tento tělový krém je skvělý na léto a navíc s úžasnou kokosovou vůní.

Co je potřeba

- 1 hrnek panenského kokosového oleje (k dostání v drogeriích, prodejnách zdravé výživy, supermarketech či e-shopech)

- 1 čajová lžička vitamínu E (není nutné) (k dostání v e-shopech či v kapslích v lékárnách)

- pár kapek oblíbeného esenciálního oleje – např. levandule, růže (není nutné)

- šlehač

- nádobku na krém s víčkem

Krok 1

Je třeba vitamín E? Pokud tento vitamín nemůžete sehnat nebo jej prostě nechcete použít, nevadí, krém bude fungovat i tak. Jeho přidáním však domácí krém vydrží déle, protože má antioxidační vlastnosti, které jsou skvělé nejen pro vaši pleť, ale působí i jako konzervant. Tento vitamín je snad nejlepším přítelem naší pokožky, protože ji dokonale hydratuje, chrání před UV zářením, pomáhá vyhlazovat drobné vrásky, jizvičky a strie, působí protizánětlivě.

Krok 2

Přidat esenciální olej? Máte-li rádi přírodní kokosovou vůni, přidání esenciálního oleje můžete vynechat. Pokud ji naopak nemusíte, lze sehnat i kokosový olej zbavený vůně, tzv. dezodorizovaný. Chcete-li si však krém ještě obohatit o účinné látky z olejů, např. levandulový má antibakteriální účinky, desinfikuje a hojí drobné ranky i lehké popáleniny, odpuzuje hmyz a zklidňuje hmyzí štípance, hydratuje suché ekzémy, pomáhá při revmatismu, uklidňuje mysl atd.

Krok 3

Příprava krému: Před samotným šleháním potřebujeme mít kokosový olej v tuhé konzistenci. Proto, je-li tekutý (zhruba od 25 °C), dáme jej na chvíli ztuhnout do lednice. Poté vložíme všechny ingredience do misky a šleháme ručním šlehačem při vysokých obrátkách přibližně 6 minut nebo dokud krém nebude krásně šlehačkově nadýchaný.

Krok 4

Krém přemístíme lžící do čisté skleničky či kelímku s víčkem a v letních dnech raději uchováváme v lednici. Po zbytek roku jej můžeme nechat při pokojové teplotě. Bude-li z lednice příliš tuhý, nevadí, při styku s pokožkou se okamžitě rozpustí.

Lze použít i ke zklidnění pokožky podrážděné přílišným sluněním či po depilaci.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-domaci-rychly-slehany-telovy-krem-diy.html