jaktak.cz

Jak připravit italské jednohubky | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Italské jednohubky | recept. Receptů na jednohubky se hodí mít vícero. „Italské“ jednohubky jsou rychle připraveny a ocení je i vegetariáni. Nepotřebujete na ně žádné drahé ani zvláštní suroviny. Základem je pak kombinace mozzarelly, rajčat a bazalky, které jsou doplněny zakysanou smetanou, všechno samozřejmě navrstvíme na čerstvou bagetu lehce pomazanou žervé. Tzv. „italské“ jednohubky připravuju zvláště v létě velice často a nejen pro návštěvy, nejsou nijak složité na přípravu ani těžké do žaludku, proto mohou sloužit i jako rychlá večeře.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:
1 dlouhou francouzskou bagetu (může být světlá i tmavá)
1 kostka žervé
1 mozzarella
rajčata (dle velikosti)
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce majonézy
hrst lístků bazalky

Krok 1

Nejdříve si na koso nakrájíme bagetu. Jednotlivé plátky pak rozložíme na talíře. Žervé (nebo můžeme použít i pomazánkové máslo) natřeme v tenké vrstvě na všechny kusy bagety.

Krok 2

Z mozzarelly slijeme nálev a necháme ji okapat. Potom ji nakrájíme na tenké plátky, které ještě překrojíme na půl, případně na čtvrtky, podle velikosti jednohubek. Rajčata zbavíme stopek a omyjeme je. Potom je překrájíme tak, aby vznikly přibližně stejně velké kousky jako u mozzarelly.

Krok 3

V dalším kroku do menšího hrnečku dáme lžíci zakysané smetany a přidáme k ní i majonézu. Společně vše promícháme, případně můžeme dle chuti trochu osolit.

Krok 4

Bazalku otrháme, opereme a rozebereme na jednotlivé lístky. Ty již dále nezpracováváme, použijeme je takto celé. Na plátky baget pokládáme vždy po kusu rajčete a po kusu mozzarelly.

Krok 5

Poté přidáme lžičku připravené smetanové směsi a nakonec ozdobíme plátkem bazalky. Jednohubky můžeme vložit do lednice a hodinu až dvě chladit. Ale před podáváním je necháme chvíli stát při pokojové teplotě, chuť rajčat i mozzarelly tak lépe vynikne.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-italske-jednohubky-recept.html