jaktak.cz

Jaké nářadí patří do plně fungující domácnosti

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Ať už jste domácím kutilem anebo potřebujete něco občas svépomocí opravit, nikdy se neobejdete bez kvalitního dílenského nářadí, jako jsou brusky, vrtačky, svěráky či šroubováky. Jak by měla vypadat vaše základní sestava potřeb nezbytných pro běžné opravy v domácnosti? Mrkněte, jak se vám osvědčí jednotlivé druhy dílenského a aku nářadí každý den.

Krok 1

Nářadí pro kutily se zárukou kvality Také se vám doma často stává, že potřebujete něco opravit a chybí vám příslušné nářadí? Raději nenechávejte nic náhodě a pořiďte si kvalitní kousky dílenského vybavení. Pokud nejste domácím kutilem, jistě si nebudete obstarávat frézu a elektrickou pilu, ovšem bez šroubováku, kleští, kladiva, klíčů, vrtačky a vrtáků se jen stěží obejdete. Možná si myslíte, že nepotřebujete profi nářadí, ale zamyslete se, proč si kupovat levné náhražky, které neodvedou patřičnou práci, a jen se u všeho vztekáte. Jakmile si opatříte příslušné šroubováky, vrtačku či brusku, nezapomeňte na úložné prostory. K tomu se hodí organizéry, kufříky a určené šuplíky v ponku. Také pomohou skříňky a regálové systémy, kde si uložíte matičky, šroubky, podložky i nýty. Nemá cenu ukládat vše do sklepa anebo na místo, které k tomu není určeno.

Krok 2

Aku šroubováky a vrtačky musíte mít!
Bez aku vrtačky nemůže chytrá domácnost fungovat. Existují nejrůznější typy, které mají své upotřebení i v dílně, dokážou vrtat i šroubovat. Jak vybrat správný model, nelze se přeci orientovat jen pomocí ceny. Mnohé baterie do aku vrtaček mají nízkou výdrž a výkon. Jiné nedokážou ani pořádně dotáhnout šroub. Existuje pestrá paleta zboží, jednostupňové i dvoustupňové, bez příklepu, s příklepem. Rovněž záleží na akumulátoru, jeho kapacitě a napětí.

Krok 3

Bruska je pomocník k nezaplacení
Domácím kutilům nesmí doma scházet excentrická bruska. Dosáhne i do zdánlivě nepřístupných míst a pyšní ve větším úhlem záběru. Takováto bruska kombinuje dva pohyby, které po sobě zanechají hladký povrch bez drobných nedostatků po broušení. Pohodovou práci zaručí modely se sběrným košem v plastovém provedení s mikrofilmem. Pro domácí práce vám v klidu postačí zboží s výkonem 250 – 300 wattů. Nejnovější excentrické brusky nevibrují, proto nebrní ruce.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jake-naradi-patri-do-plne-fungujici-domacnosti.html