jaktak.cz

Jak uvařit těstoviny s brokolicí a houbami | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak uvařit těstoviny s brokolicí a houbami | recept.  Recept na tuto úpravu těstovin pochází z Itálie. I když se kombinace surovin zdá nezvyklá, výsledná chuť příjemně překvapí. Důležité je mít lesní houby, které mají výraznou chuť, žampiony se nehodí. Následující těstovinový pokrm je vhodný jako lehký oběd, dá se zařadit i do jídelníčku dietářů. Pozor na alergii na vlašské ořechy, ty se mohou z předpisu vynechat bez náhrady. Doba přípravy těstoviny je velmi rychlá.

Co je potřeba

  • těstoviny penne
  • 2 větší stroužky česneku
  • 225 g lesních hub
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 370 g brokolice
  • 75 g vlašských ořechů
  • 250 g bílého jogurtu
  • sůl
  • mletý pepř

Krok 1

Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu. Nejlepší těstoviny jsou vyrobené ze semolinové pšenice, ale každý má jinou chuť, těstovin je mnoho druhů a tak vyberte ty, které vám vyhovují. Těstoviny vaříme al dente, na skus. Rozvařené těstoviny jsou hůře stravitelné. Vodu na těstoviny osolíme tehdy, až začne vařit. Voda má mít slanost mořské vody. Těstoviny nepřesolíte, pojmou soli tolik, kolik je třeba. Uvařené těstoviny neproplachujeme, promícháme je se lžící oleje, aby se neslepily.

Krok 2

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a houby pokrájené na kousky. Nejchutnější je směs hub. Houby s česnekem smažíme asi 15 minut, z hub se uvolní voda a částečně se odpaří. Před koncem smažení houby osolíme, přidáme nasekané ořechy a opražíme.

Krok 3

Brokolici uvaříme ve vodě nebo v páře. Vařenou rozebereme na růžičky a košťál nakrájíme na plátky. Brokolici přidáme na pánev k houbám a česneku a promícháme. Nakonec přidáme bílý jogurt, mletý pepř a krátce prohřejeme.

Krok 4

Ke směsi na pánvi přidáme uvařené těstoviny penne a vše promícháme dohromady. Hotový pokrm dozdobíme rajčaty a růžičkami brokolice. Přeji dobré chutnání.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-testoviny-s-brokolici-houbami-recept.html