jaktak.cz

Jak vybrat správné prostěradlo | praktický návod

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Výběr prostěradla je pro někoho nudnou záležitostí, které není potřeba věnovat pozornost. Ve většina případů je však opak pravdou. Pokud budeme věnovat výběru této části ložního prádla větší pozornost a zvolíme to správné, může to výrazně zlepšit pohodlí během spánku. To povede až dokonce ke zlepšení celkové kvality spánku, což mimo jiné ovlivňuje naši produktivitu během dne. A jak tedy vybrat správné prostěradlo?

Krok 1

Různé materiály, velikosti i barvy Na trhu se vyskytují prostěradla různých barev, velikostí, vzorů a hlavně materiálů. Při výběru sledujeme hlavně vhodné rozměry, které mohou být o trochu větší než je rozměr matrace, ale v žádném případě menší. Dalším velmi důležitým faktorem je použitý materiál. Ten volíme podle toho, co nám je příjemné a jaké vlastnosti vyhledáváme. V zásadě se vyskytují dvě varianty. Jedná se o jersey nebo froté prostěradla. Nezapomeňte ani na výběr správné barvy, která bude ladit k ložnici a dalšímu ložnímu prádlu.

Krok 2

Elegantní a jemné jersey prostěradlo
Jersey prostěradla se vyznačují svojí jemností, která je dána tím, že se jedná o materiál vyrobený z čisté bavlny. Díky jedinečné technologii výroby jsou velmi pružné a dají se vypnout až o jednu čtvrtinu svých původních rozměrů. Jsou prodyšná a hodí se i pro lidi s citlivou pokožkou. Jejich údržba není složitá a snáší praní v pračce na maximální teplotu 60 °C.

Krok 3

Vysoce savé froté s dlouhou životnosti Froté je materiál, ze kterého se vyrábí nejen prostěradlo, ale i ručníky nebo osušky. Je to dáno jeho vysokou savostí a schopností absorbovat velké množství tekutiny. Froté prostěradla při správném zacházení vydrží velmi dlouho. Doporučuje se praní na teplotu až 60 °C. V žádném případě není vhodné tento materiál žehlit. Díky vysoké napínavosti a nemačkavosti stačí prostěradlo natáhnout na postel a automaticky se vyrovná.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-spravne-prosteradlo-prakticky-navod.html