jaktak.cz

Jak připravit ořechové trojúhelníčky s citronovou polevou | recept bez mouky a pečení

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit ořechové trojúhelníčky s citronovou polevou | recept bez mouky a pečení. Recept na toto cukroví má hned několik výhod – je naprosto bez mouky a oceníte jej také proto, že se obejdete bez zdlouhavého vykrajování a pečení. Ořechové trojúhelníčky se skládají jen z několika surovin. Jak název napovídá, hlavní ingrediencí jsou ořechy a cukr, které dobře dochutí rum a především citronová poleva. Estetický dojem doladí cukrářské zdobení nebo čokoládová poleva.

Co je potřeba

Na těsto:

140 g krupicového cukru

4 lžíce vody

120 g mletých vlašských ořechů

2 lžíce rumu

cukrářské zdobení nebo čokoládová poleva

cukr moučku na podsypání

Na polevu si připravte:

šťávu z jednoho citronu

cca 4 lžíce cukru moučky

Krok 1

V prvním kroku rozehřejeme všechnu vodu, přidáme k ní cukr a mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Jakmile se tak stane, stáhneme hrnec z plamene a přimícháme mleté vlašské ořechy (případně můžete zkusit recept modifikovat a použít např. lískové oříšky) a přilijeme rum. Všechno důkladně promícháme.

Krok 2

Vál i váleček lehce posypeme moučkovým cukrem. Ořechovou hmotu přendáme na vál a opatrně rozválíme na tak tenký plát, co nám těsto dovolí. Jde to poměrně špatně, ale nenechte se zastrašit, s trochou trpělivosti to zvládnete.

Krok 3

Plech lehce polijeme několika kapkami vody a potáhneme jej pečicím papírem, díky vodě snadněji přilne. Ořechové těsto opatrně přeneseme na plech.

Krok 4

Těsto necháme trochu zaschnout. Mezitím si připravíme citronovou polevu. Citron důkladně omyjeme a vymačkáme z něj šťávu. Postupně přisypáváme moučkový cukr a šleháme metličkou, až vytvoříme hustou konzistenci. Citronovou polevu nalijeme na ořechový podklad a rozetřeme do rovnoměrné vrstvy.

Krok 5

Připravené těsto nakrájíme na malé trojúhelníčky, které oddělíme od sebe, aby zaschly samostatně. Následně je posypeme cukrářským zdobením nebo postříkáme čokoládovou polevou polevou. Dobře vypadají i nasekané ořechy nebo kandované ovoce. Trojúhelníčky uchováváme před konzumací v chladu.  


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-orechove-trojuhelnicky-s-citronovou-polevou-recept-bez-mouky-peceni.html