jaktak.cz

Jak udělat různé náplně do buchet | recepty

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Náplně do buchet | recepty. V následujícím článku najdete recepty na nejběžnější nádivky do buchet, šátečků nebo koláčů. Množství je většinou psáno orientačně, nebojte se, ochutnávejte a regulujte přísady podle vlastní chuti. Vyzkoušet můžete i jiné druhy koření, pokud budete mít kvalitní základní surovinu, nemůžete téměř nic pokazit. Například do švestkových povidel je moc dobrý muškátový ořech, do hruškových zase mletý sušený zázvor, do tvarohu kokos apod. V diskusi pod článkem budeme rádi za vaše nápady.

Co je potřeba

Suroviny jsou uvedeny u každého receptu.

Krok 1

Tvarohová nádivka (náplň)

250 g měkkého tvarohu utřeme s 30 g másla, 2 žloutky a 40 g cukru s vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a podle hustoty přidáme trochu mléka nebo lžíci vanilkového pudinku. Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh ze 2 bílků. Můžeme ochutit rumem nebo rozinkami. Na tvarohové náplně je nejlepší tvaroh v kostce, bývá hustější než ten ve vaničce.

Krok 2

Maková nádivka

Umeleme 150 g máku, přidáme 60 g krupicového cukru a 200 ml mléka. Směs vaříme do změknutí máku. Do prochladlého máku vmícháme trochu strouhané citronové kůry, lžičku mleté skořice a vanilkový cukr. Je možné přimíchat 20 g strouhané čokolády.

Krok 3

Povidlová nádivka

Švestková povidla, pokud nemáme vlastní, dají se koupit slazená nebo neslazená. Cukr tedy přidáváme jen do neslazených povidel, okořeníme je perníkovým kořením, rumem a trochou strouhané citronové kůry. Perníkové koření si můžeme namíchat vlastní z vanilky, hřebíčku, badyánu a špetky kardamonu. Povidla si lehce připravíme i z jablek nebo hrušek. Jablka a hrušky rozvaříme i s jádřincem. Pak je přecedíme přes síto a vaříme do zhoustnutí. Jablečná povidla se vyplatí vařit z moučnatých, přezrálých jablek, které už neobsahují příliš šťávy.

Krok 4

Jablková nádivka

Jablka rozčtvrtíme a neloupaná pokrájíme ostrým nožem nebo nastrouháme na plátky. Přidáme mletou skořici, vanilkový lusk a cukr podle cukernatosti ovoce. Podlijeme několika lžícemi vody a jablka uvaříme do poloměkka. Ochutíme rumem. Všechna šťáva se musí vyvařit, proto šetřete při podlévání vodou. Jsou-li jablka šťavnatá, podlévat se vůbec nemusí. Do nádivky se mohou přidat sekané vlašské nebo lískové ořechy a rozinky.

Krok 5

Ořechová nádivka

60 g cukru povaříme se 2 polévkovými lžícemi vody – přibližně 3 minuty. Následně vmícháme 120 g mletých lískových nebo vlašských jader, 4 polévkové lžíce sladké smetany a zahustíme piškotovými drobečky. Okořeníme citronovou nebo pomerančovou kůrou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-ruzne-naplne-do-buchet-recepty.html