jaktak.cz

Jak připravit barevné rafaelo řezy | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit barevné rafaelo řezy | recept. Kokosové kuličky rafaelo zná asi každý, u nás se těší oblibě jejich domácí napodobenina, která nesmí na Vánoce chybět. Jejich kouzlo tkví vedle výborné sladké kokosové chuti také v jejich neuvěřitelně snadné přípravě. Rafaelo řezy se připravují zkombinováním strouhaného kokosu, zahuštěného slazeného mléka a pro dospělé můžete navíc přidat trochu kokosového likéru. Důležitou roli u těchto řezů hraje i kakao a potravinářské barvivo, díky nim získají řezy neotřelý a efektní vzhled. U těchto kokosových pochoutek se obejdete bez pečení, budete je mít hotové raz dva.

Co je potřeba

  • 250 g mletého kokosu + na závěrečné posypání
  • 1 plechovka zahuštěného slazeného mléka
  • 100 g moučkového cukru (či dle potřeby a chuti)
  • 5 lžic kokosového likéru Malibu
  • 3 lžíce kakaa
  • několik kapek potravinářského barviva

Krok 1

Nejprve si do malé mističky nalijeme malé množství slazeného zahuštěného mléka, to odložíme stranou, budeme jím pak slepovat jednotlivé pláty. Zbytek mléka přelijeme do větší mísy. Následně k němu přisypeme kokos a promícháme, aby se obě ingredience zcela spojily. Dále můžeme přidat trochu kokosového likéru, a do takto vzniklé směsi přisypáváme po troškách moučkový cukr. Důkladně mícháme, aby se vytvořila tuhá hmota. Cukru můžeme použít i méně, záleží i na chuti.

Krok 2

Připravené těsto rozdělíme na tři části. První ponecháme stranou, do druhé nasypeme kakao a zapracujeme ho do ní. Třetí část opatrně obarvíme potravinářským barvivem, asi nejlépe vypadají řezy obarvené červeným barvivem, ale pokud jste dobrodružnější povahy, tak se fantazii meze nekladou.

Krok 3

Trochou másla vymažeme zapékací formu. Přesuneme do ní první část těsta a důkladně jí tam upěchujeme. Potom na ní nalijeme trochu slazeného mléka a rozetřeme jej.

Krok 4

Stejný proces opakujeme i s dalšími dvěma částmi těsta. Nakonec potřeme povrch zbylým mlékem a posypeme kokosem. Následně vložíme nádobu do lednice a necháme chvíli zatuhnout.

Krok 5

V posledním kroku vyjmeme nádobu s kokosovými řezy z lednice a překrojíme na poloviny. Jednu polovinu opatrně vyjmeme a přiklopíme jí tu druhou, lehce je k sobě přitlačíme. Poté je nakrájíme na kostky nebo jiné tvary. Uchováváme v chladu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-barevne-rafaelo-rezy-recept.html