jaktak.cz

Jak připravit sendviče s uzenou makrelou a olivami | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Sendviče s uzenou makrelou a olivami | recept. Uzená makrela je k dostání takřka v každé rybárně a v mnoha supermarketech. Patří k poměrně dostupným rybám, její pořízení vás nedonutí sáhnout hluboko do peněženky. Maso uzené makrely je jemné a přitom chuťově docela výrazné. Když ho doplníte čerstvým sýrem, získáte výbornou a rychlou pomazánku. V následujícím receptu je makrelová pomazánka zkombinovaná s olivami a šmrc jí dodává i zajímavá úprava ve stylu anglických sendvičů. Jde o velice jednoduché a rychlé občerstvení, které můžete použít při mnoha různých příležitostech a přitom za ně sklidíte jistě uznání.

Co je potřeba

½ středně velké uzené makrely

100 g žervé (lze použít i ricottu)

sůl a pepř, sušená petržel

1 lžička citronové šťávy

přibližně 50 g zelených oliv

toustový chléb dle potřeby

Krok 1

V prvním kroku je třeba zpracovat rybí maso. Uzenou makrelu obereme a pečlivě vypreparujeme kosti. Maso z makrely vložíme do misky a vidličkou ho rozmělníme najemno.

Krok 2

Následně přimícháme k makrele patřičné množství žervé. Pokud chcete připravit chuťově zajímavější a luxusnější pomazánku, můžete použít i ricottu. Její chuť je jemnější a uzenou makrelu skvěle doplní, žervé či čerstvý sýr však také nic nezkazí. Pomazánka tak vyzní o něco tradičněji.

Krok 3

Pomazánku můžeme ještě vidličkou pořádně zpracovat, aby byla její konzistence hladká. Poté ji dosolíme a opepříme, přisypeme trochu sušené petržele (či jiné bylinky dle chuti), přilijeme citronovou šťávu a promícháme, aby se bylinky i ostatní dochucovadla dostala všude. Toustový chléb rozložíme po tácu a namažeme každý druhý. Zelené olivy necháme okapat a poté je nakrájíme na kolečka a těmi poklademe namazané chleby.

Krok 4

Poté přiklopíme suchým chlebem. Nakonec odkrojíme kůrky a překrojíme každý sendvič na dva trojúhelníky, případně je můžeme spíchnout párátkem a podáváme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-sendvice-s-uzenou-makrelou-olivami-recept.html