jaktak.cz

Jak udělat selskou omeletu | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Selská omeleta | recept. Selská omeleta je rychlé jídlo, které nasytí na dlouhou dobu. Dělá se u nás většinou o víkendu, kdy se dlouho vstává a je pozdě na snídani a brzy na oběd. Omeleta nahradí obě jídla. Je snadná na přípravu, lehce to zvládne i naprostý kuchařský začátečník. Nemáte-li příliš času na vaření, selská omeleta je skvělým a chutným řešením.

 

Co je potřeba

Rozpis pro 2 osoby:

  • 3 celá vejce
  • 2 velké vařené brambory
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 jarní cibulky
  • pepř
  • sůl
  • pálivá paprika
  • sýr na posypání
  • pokrájená červená nebo žlutá paprika na ozdobu
  • malé množství sádla na pánev

Krok 1

Nejprve si připravíme suroviny. Vařené brambory pokrájíme na plátky. Anglickou slaninu nebo jinou uzeninu rozkrájíme na drobné kostičky, stejně tak bílou část jarní cibulky nebo póru.

Krok 2

Na pánvi necháme rozehřát tuk, do horkého položíme plátky brambor a necháme je dozlatova opéct. Brambory pomocí vidličky otočíme, aby se opekly i z druhé strany. Přidáme k nim nakrájenou slaninu a cibulku nebo pór. Okořeníme chilli, pepřem a osolíme.

Krok 3

Když anglická slanina začne pouštět tuk a vonět, obsah pánve zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme asi minutu odkryté, pak pánev přikryjeme poklicí a necháme vejce pod poklicí ztuhnout. Majitelé elektrického sporáku mohou plotýnku vypnout. Vejce dojdou zbytkovým teplem – mnohokrát vyzkoušeno.

Krok 4

Hotovou omeletu přendáme opatrně na talíř – ráda se trhá, nejprve ji uvolněte pomocí obracečky. Ozdobíme strouhaným sýrem a pokrájenou zeleninou, některým může chutnat lehce potřená hořčicí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-selskou-omeletu-recept.html