jaktak.cz

Jak vyrobit zahradní dekoraci z kropicí konve a korálků | DIY

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Zahradní dekorace z kropicí konve a korálků | DIY. Tento nápad se bude hodit ve chvíli, kdy budete potřebovat zabavit děti. Vzhledem k tomu, že se blíží prázdniny, mnohým přijde vhod nejenom v deštivých dnech. Potřebovat budete jen různé druhy korálků, dětskou kropicí konev a rybářský vlasec. Nápad není z mé hlavy, již delší dobu koluje internetem a i já se inspirovala. Uvázaná dekorace z kropicí konve u květinových truhlíků vypadá moc hezky. Ozdobte si  svou zahrádku krásnou a snadnou dekorací.

Co je potřeba

  • dětská kropicí konev
  • různé druhy korálků
  • rybářský vlasec nebo drátek 0,35 mm
  • tavná pistole

Krok 1

Připravíme si korálky. Korálky mají napodobovat tekoucí vodu, proto jsou nejlepší průhledné, nebo v zelených a modrých odstínech. Není to ale pravidlo, každý máme jiný vkus a tak si vybereme ty, co se nám líbí. Korálky se navlékají na rybářský vlasec nebo tenký měděný drátek. Korálky na drátku se dají tvarovat. Vlasec i drátky nastříháme na nestejně dlouhé části a na ty korálky podle fantazie navlékáme.

Krok 2

Dětský kropáček se dá pořídit levně v obchodě s hračkami, v hobby marketech mají dražší kovové dekorační. Pořiďte ten, u kterého lze sejmout kropicí růžice. Budeme do ní navazovat navlečené korálkové šňůrky. Uvnitř růžice vlasec zajistíme provlečeným korálkem. Korálkovými závěsy vyplníme všechny otvory v růžici.

Krok 3

Protože je růžice s navázanými korálky těžká, vypadává z nástavce. Proto ji přilepíme lepidlem pomocí tavné pistole. Dáváme pozor, abychom se nepopálili, lepidlo je velmi horké!

Krok 4

Hotovou dekoraci zavěsíme nad květinový truhlík. Je možné konev naplnit vodou a vložit do ní květiny nebo třeba voděnku na zakořenění. Jestliže má konev větší otvor, jde naplnit zeminou a pěstovat nenáročnou květinu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-zahradni-dekoraci-z-kropici-konve-koralku-diy.html