jaktak.cz

Jak připravit bavorské pivní závitky | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Bavorské pivní závitky | recept. Bavorské pivní závitky bych přirovnala k netradiční variaci známých karbanátků. Jsou šťavnaté, slanina jim dodává velmi výraznou uzenou chuť a okurka zase pikantní. Já bych okurku vyměnila za feferonku, ale to by zase nebyl originál. Každopádně tento recept na pivní závitky stojí za vyzkoušení, v Bavorsku vědí, co chutná. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte si připravit bavorské pivní závitky.

Co je potřeba

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 150 g prorostlé anglické slaniny
  • 3 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 150 ml piva
  • sůl
  • pepř
  • sladkokyselé okurky
  • suroviny na trojobal
  • olej na smažení

Krok 1

Větší část slaniny rozkrájíme na drobné kousky a na pánvi ji necháme vyškvařit. K vyškvařené slanině přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme ji do sklovita. Stáhneme z ohně, necháme stranou a připravíme si maso.

Krok 2

Maso osolíme, přidáme mletý pepř, 1 celé vejce a velmi jemně rozstrouhané brambory. Zalijeme pivem a důkladně promícháme. Poté přidáme předem připravenou slaninu a cibulku. Vše se musí spojit do jednolité hladké hmoty. V případě, že je směs příliš řídká a nedrží pohromadě, přidejte trochu strouhanky. Doporučuji ale jen v nejnutnějším případě. Trojobal placičky zpevní a přídavkem strouhanky ztrácíte na chuti.

Krok 3

Navlhčenýma rukama tvarujte malé placičky, do jejichž středu položíte kousek slaniny a okurku. Placičky zabalte a obalujte nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte zvolna, aby byly závitky dobře propečené. Ke smažení použijte olej nebo sádlo. Podávejte s vařenými či opečenými brambory a zeleninovým salátem.

Vyberte si jiné pivo než z Plzně. Plzeňská piva při vaření hořknou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-bavorske-pivni-zavitky-recept.html