jaktak.cz

Jak zhubnout s pomocí bylinek | Jak vyrobit krém proti celulitidě a striím

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Jak zhubnout s pomocí bylinek | Jak vyrobit krém proti celulitidě a striím. Téměř každá žena občas bojuje s nějakým tím kilogramem navíc. Bez snížení energetického příjmu a bez pohybu je samozřejmě nereálné zhubnout, nicméně proč hubnutí nepodpořit pomocí bylinek? Chemickým lékům, které jen ždímají naši peněženku a ještě zatěžují náš organismus, je bezesporu třeba se vyhnout. Jak však nastartovat metabolismus přírodní cestou? V našem článku se dozvíte, jak zhubnout pomocí bylinek, tedy naprosto bez chemie a téměř zadarmo. Nechte se inspirovat.

Co je potřeba

Na bylinné čaje:

  • Léčivé byliny dle potřeby

Na domácí krém proti celulitidě a striím je potřeba:

  • 100 g bambuckého másla
  • 3 lžíce mandlového oleje
  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • 10 kapek rozmarýnového éterického oleje
  • 5 kapek mandarinkového éterického oleje

Krok 1

Jaké byliny pomohou s hubnutím?

Jednou z nejznámějších bylin na hubnutí je kontryhel, tato rostlina brání nepříjemnému zadržování vody v těle. Je třeba vypít alespoň dva hrnky čaje denně po dobu 10-15 dní a poté absolovovat 3týdenní přestávku a případně v léčebné kúře pokračovat.

Čaj připravíme takto: Jednu vrchovatě naplněnou lžíci kontryhele zalijeme 250 ml vroucí vody a necháme krátce vyluhovat. Kontryhel také příznivě působí na zažívací ústrojí a uklidňuje mysl.

Krok 2

Další známou rostlinou je ženšen pravý, který podporuje správnou funkci metabolismu, snižuje hladinu cukru v krvi a má podobné účinky jako kofein, ale s delší dobou působení. Je také silným antioxidantem a působí proti stresu. Používá se kořen, který se suší a připravuje se z něj čaj. Běžnou denní dávkou jsou asi 2 gramy kořene, které povaříme asi 10-20 minut ve vodě. Popíjíme jej během dopoledne kvůli jeho stimulačním účinkům.

Krok 3

Další rostlinou pomáhající s hubnutím, která určitě roste i na Vaší zahradě, je kopřiva dvoudomá. Kopřiva příznivě působí na činnost trávicího ústrojí, podporuje metabolismus a upravuje množství cukru v krvi. Čaj připravíme tak, že 2 lžičky sušených nebo čerstvých nakrájených listů zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut louhovat. Poté scedíme a pijeme vlažný po doušcích. Užíváme nejlépe 2 šálky denně, ráno a večer. Kopřiva dvoudomá by se něměla užívat dlouhodobě, čaj z kopřivy se doporučuje pít maximálně 2 týdny.

Krok 4

Máta peprná je bylina, která příznivě působí na zažívání, stimuluje metabolismus a její vůně dokáže snížit chuť k jídlu. Je vhodná k přípravě čaje (čerstvé či sušené listy zalijeme vroucí vodou a necháme 15 minut louhovat) nebo k dochucení vody a jiných letních nápojů.

Krok 5

Velmi rozšířenou a známou rostlinou je bezesporu petrželka, která obsahuje antioxidanty důležité pro správnou činnost jater a snižuje chuť na sladké. Hodí se do čaje, salátů i k dochucování nejrůznějších pokrmů.

Krok 6

Zkuste také využít ostropestřec mariánský, jenž slouží k očistě jater a tím pádem napomáhá hubnutí. Můžete si z něj připravit čaj, konzumovat jeho drcená semínka nebo pravidelně užívat tinkturu.

Krok 7

Často s nadváhou souvisí také celulitida a strie. Zkuste si podle našeho návodu vyrobit domácí krém proti celulitidě a striím. Budete potřebovat 100 g bambuckého másla, 3 lžíce mandlového oleje a 1 lžíci slunečnicového oleje, dále 10 kapek rozmarýnového éterického oleje a 5 kapek mandarinkového éterického oleje. Rozmarýn pomáhá rozproudit energii a krevní oběh, prohřívá tělo a pomáhá proti celulitidě. Mandarinka se také velmi osvědčila v boji proti celulitidě.

Krok 8

A jak na to?

Bambucké máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mandlový a slunečnicový olej, chvilku prohřejeme a poté necháme vychladnout na zhruba 30-40 °C. Poté přidáme rozmarýnový a mandarinkový éterický olej, lehce promícháme a nalijeme do připravených vysterilizovaných kelímků. Necháme ztuhnout a krém uložíme do lednice. Užíváme jej pravidelně každý den po sprše či koupeli.

Zkuste také do jídelníčku zařadit zázvor, chilli, borůvky, černý a kajenský pepř, česnek, kmín, kokosový olej, skořici, lněná semínka, kurkumu nebo zelený čaj. Uvidíte, že Vám hubnutí půjde samo!

  • Užití jednotlivých bylin doporučujeme konzultovat s Vašim ošetřujícím lékařem.
  • Byliny by neměly být užívány dlouhodobě.

Varování

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-zhubnout-s-pomoci-bylinek-jak-vyrobit-krem-proti-celulitide-striim.html