jaktak.cz

Jak udělat ze starého omšelého nábytku opět pěkný | rady

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat ze starého omšelého nábytku opět pěkný | rady. Leží vám doma kus starého nábytku a nevíte. co s ním? I starým věcem můžete dát nový život. Stačí trocha barvy a hned je to lepší. Můžete mít nový nábytek, ze kterého budete mít větší radost než z kupovaného.

Co je potřeba

starý nábytek

ředidlo na odmaštění + hadr

Balakryl barvu (pokud máte pistoli) nebo barvu ve spreji

kyt + špachtle

smirkový/brusný papír

rukavice

Krok 1

Nejdříve si obrousíme starý nábytek smirkovým papírem, poté ho odmastíme ředidlem a nastříkáme první vrstvu barvy. Doporučuji si vzít rukavice, pokud nechcete mít špinavé ruce od barvy. Nemusíte se ničeho bát, první vrstva nebude vypadat nejlépe a možná vám bude i trochu téct, ale nevěšte hlavu na první vrstvě až tak nezáleží.

Krok 2

Až barva zaschne (Balakryl a vodou ředitelné barvy schnou opravdu rychle) opět trochu obrousíme smirkovým papírem a znovu nastříkáme vrstvou barvy.

Krok 3

Když nám uschne druhá vrstva zakytujeme si díry ve starém nábytku (pokud tam nějaké máte). Poté se musí nábytek znovu zbrousit, aby nebyl znát žádný přechod nebo rýha.

Krok 4

Naneseme poslední třetí vrstvu. Poslední být samozřejmě nemusí, je to podle toho, jak nábytek po vrstvách vypadá, a jestli je třeba ještě další vrstva nebo už ne. Když nám uschne poslední vrstva, je nábytek hotový a vy můžete mít opět radost z "nového nábytku".


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-ze-stareho-omseleho-nabytku-opet-pekny-rady.html