jaktak.cz

Jak uvařit dýňové zelí | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Dýňové zelí | recept. Dušené zelí jako příloha neodmyslitelně patří k české kuchyni. Co když ale někdo nemůže, vzhledem k jeho nadýmavým účinkům, zelí konzumovat a přesto má chuť si dát vepřo knedlo zelo? Pro toho je tu tykev! Pěstují se různé odrůdy s rozličnou barvou slupky a dužniny. Každý si vybere. Pokud nezvolíte zrovna plod se sytě oranžovou dužinou, strávníci rozdíl ani nepoznají.

Co je potřeba

  • libovolný druh dýně
  • cibule
  • sádlo
  • kmín
  • sůl
  • ocet
  • syrový brambor na zahuštění

Krok 1

Dýni oloupáme, zbavíme vnitřku se semeny a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu přes síto, aby jídlo neobsahovalo moc vody.

Krok 2

Na sádle necháme zrůžovět nadrobno pokrájenou cibulku. Kdo má rád, může přihodit i trochu vepřových škvarečků.

Krok 3

K cibulce přidáme připravené nastrouhané a vymačkané nudličky dýně. Podusíme bez pokličky. Osolíme a okmínujeme, popř. přidáme ostatní koření podle svých zvyklostí. Pozor! Dýně je velmi rychle měkká.

Krok 4

Poloměkkou zeleninu zahustíme syrovým nastrouhaným bramborem a povaříme doměkka. Na závěr okyselíme octem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-dynove-zeli-recept.html