jaktak.cz

Jak vyrobit domácí čokoládové pralinky I recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Domácí čokoládové pralinky | recept. Čokoládové pralinky jsou jednou z věcí, která nadchne malé i velké. Čokoládový bonbón je pro mnoho lidí synonymem pro chvíle rozmazlování sebe sama, případně je považován za vhodný dárek pro naše nejbližší. Ať tak či onak – ti více podnikaví jedinci si často řeknou, že výroba pralinky není nic, co by neměli s trochou úsilí zvládnout. Je tomu tak, ovšem přináším několik tipů, jakých chyb se při přípravě této dobroty vyvarovat, aby výsledek byl co nejlepší i v případě, že se do výroby bonbónů pouštíte úplně poprvé.

Co je potřeba

  • 100 g lískových ořechů
  • 100 g arašídové pomazánky
  • 400 g čokolády
  • 50 ml mléka
  • máslo
  • formu
  • příborový nůž

Krok 1

Nejprve si připravíme čokoládový krém. Část čokolády nalámejte do misky spolu s mlékem a kouskem másla. Celou směs rozpusťte ve vodní lázni. Měli byste získat tekutou, vysoce lesklou čokoládovou hmotu. Jakmile toho docílíte, sejměte ji z plamene a nechte ji zcela vychladnout.

Krok 2

Do druhé misky nalámejte zbylou čokoládu, (měla by jí být alespoň polovina z celkového množství) a dejte ji bez dalších přísad rozpustit ve vodní lázni. Poté jí vylijte do připravené formy až po okraj (viz ilustrační obrázek) a nechte ji několik minut vychladnout.

Krok 3

Jakmile začne čokoláda ve formě tuhnout, čokoládu vylijte zpět do misky. Ve formě vám zůstane pouze dutá skořápka bonbónu. Takto připravenou čokoládu uložte na několik minut do lednice. V případě, že byste v tomto bodě začali bonbón plnit, čokoláda nebude stále dostatečně pevná, aby náplň udržela uvnitř.

Krok 4

Po vytažení z lednice by měla být čokoláda matná a zcela tuhá. Nyní můžete začít výduť plnit připřaveným čokoládovým krémem a ořechy nebo arašídovým máslem. Můžete ale také použít marmeládu nebo ovoce naložené v alkoholu.

Krok 5

Nakonec jednotlivé bonbóny opět zalijte vrstvou rozpuštěné čokolády a několikrát formou bouchněte o stůl, díky čemuž se zbavíte vzduchových bublin a čokoláda se ve formě lépe rozprostře. Nakonec opět vložte do chladničky alespoň na 30 minut.

  • Příborovým nožem zarovnejte okraje tak, aby se bonbóny nepřichytávaly k sobě. Také si tak ulehčíte finální vyklápění bonbónů z formy.
  • Pokud do směsi na čokoládovou skořápku přidáte jakoukoliv další přísadu, čokoláda vám nikdy neztuhne natolik, aby šlo bonbóny vyklepat ven.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-domaci-cokoladove-pralinky-i-recept.html