jaktak.cz

Jak připravit pečenou kukuřici I recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit pečenou kukuřici I recept. Kukuřice je v našich končinách poměrně oblíbenou potravinou, a to zejména pro svou nasládlou chuť.  Skvěle se hodí do salátů, rizota, polévek i na pizzu. Pokud hledáte inspiraci na rychlou a chutnou večeři, pak vám mohu doporučit tento recept na pečenou kukuřici. Pečenou kukuřici můžete jíst samotnou, já však v tomto případě zvolila kombinaci kukuřice a pečených brambor. Fantazii se ovšem meze nekladou, každý si určitě najde svůj způsob, jak si tento pokrm vychutnat co nejlépe. Tímto chutným pokrmem si navíc zajistíte přísun značného množství prospěšné vlákniny, důležitých minerálních látek a vitamínů.

Co je potřeba

  • předvařený kukuřičný klas
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli papričku
  • olej

Krok 1

Do zapékací mísy nalijte trochu oleje a nasypte špetku soli. Nemusíte solit moc, protože do směsi na kukuřici budeme přidávat ještě česnek a chilli papričku, které už jsou dostatečně výrazné chuti.

Krok 2

V následujícím kroku přidejte lisované stroužky česneku a na drobno nakrájenou chilli papričku. Ideální je, pokud je paprička několik týdnů sušená na vzduchu, díky tomu získává mnohem výraznější aroma. Veškeré složky důkladně promíchejte.

Krok 3

Vezměte kukuřičný klas, osušte ho, vložte jej do zapékací mísy a naneste na něj ze všech stran dostatečně velké množství připravené olejové směsi. Proces opakujte u každé další kukuřice. Nebojte se směs do kukuřice zapracovat prsty.

Krok 4

Troubu si nastavte na režim gril na teplotu 180 °C, poté kukuřice vložte dovnitř. Jakmile začne povrch kukuřic lehce tmavnout, kukuřice vyndejte z trouby a otočte je na druhou stranu. Opět vložte do trouby.

Spolu s kukuřicí můžete péct i brambory, já do těch svých ve slupce přidala opečenou cibuli a slaninu.

Do marinády na kukuřici můžete přidat libovolné bylinky, nebo kukuřici nechat péct jen tak osolenou.

  • Pokud kukuřici nebudete během pečení obracet, kukuřici spálíte. Proces pečení průběžně kontrolujte.
  • Pokud v troubě pečete s kukuřicí i brambory, pak teplotu pečení zvyšte alespoň na 200 °C. Kukuřici ale v tomto případě kontrolujte mnohem častěji.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-pecenou-kukurici-i-recept.html