jaktak.cz

Jak připravit bezlepkové langoše | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Bezlepkové langoše | recept. Langoše jsou oblíbenou pochoutkou prodávanou zejména na poutích a jiných společenských akcích. Pokud Vás však v jejich konzumaci omezuje dodržování bezlepkové diety, nezoufejte. V následujícím článku najdete recept na bezlepkové langoše, jejichž příprava je velmi jednoduchá a určitě si na nich pochutnáte. Jak na langoše bez lepku?

Co je potřeba

Co je potřeba na 2 porce:

  • 120 ml vlažné vody
  • 15 g čerstvého droždí
  • lžička cukru
  • 250 g bezlepkové mouky (např. 100 g kukuřičné hladké mouky, 75 g rýžové mouky, 50 g jáhlové mouky a 25 g pohankové mouky)
  • 1 vejce
  • špetka soli

Krok 1

Langoše jsou původně maďarským jídlem. Jedná se o smažené placky z kynutého těsta, které se původně vyráběly ze zbylého chlebového těsta. Tradiční maďarské langoše se podávají např. se šunkou či ovčím sýrem a koprem.

Krok 2

A jaký je postup při přípravě bezlepkových langošů?

Nejprve připravíme kvásek tak, že v hrnku rozmícháme vodu s kvasnicemi a cukrem. Hrnek dáme na teplé místo a necháme kvásek chvilku vykynout.

Krok 3

Mezitím do mísy nasypeme bezlepkové mouky, přidáme vejce a sůl a nakonec vmícháme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme jej kynout na teplém místě asi půl hodiny.

Krok 4

Poté z těsta rukou tvarujeme malé langoše a smažíme je ve vysoké vrstvě dostatečně rozpáleného oleje na pánvi či ve fritovacím hrnci. Langoše po usmažení pokládáme na papírový ubrousek, který je zbaví přebytečného tuku.

Krok 5

Langoše můžeme podávat nasladko třeba se smetanou, cukrem a skořicí, s džemem či s povidly. Pokud chcete langoše připravit naslano, můžete do těsta před smažením přidat více soli. Poté je servírujte třeba s prolisovaným česnekem a kečupem či zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.

Langoše by se měly smažit v opravdu vysoké vrstvě oleje a jejich smažení by mělo být co nejrychlejší.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-bezlepkove-langose-recept.html