jaktak.cz

Jak vyrobit stromeček ze šišek a šiškový svícen | návod na vánoční dekorace

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Vánoční dekorace | DIY. Máte již nasbírané šišky pro výrobu vánočních dekorací? Pokud ne, ještě stále máte čas to napravit. A co s nasbíranými šiškami dělat? To Vám rádi poradíme my. V našem článku naleznete tipy, jak vyrobit vánoční dekorace ze šišek a dalších přírodnin.

Co je potřeba

Viz další kroky

Krok 1

Připravte si zejména větší borovicové šišky. Z přírodnin můžete použít větvičky jehličnanů, sušený šípek, sušenou pomerančovou kůru, cesmínu apod. A dále již potřebujete jen několik umělých dekorací jako vánoční stuhu, čajovou svíčku (klidně vyhořelou), sníh ve spreji, zelenou akrylovou barvu a štětec, tavnou pistoli nebo lepidlo (chemopren) a kónickou svíčku ve vánoční barvě.

Krok 2

A jaký je postup při výrobě šiškového svícnu?

Nejprve 4 větší borovicové šišky nastříkáme sněhem ve spreji a necháme jej zaschnout.

Krok 3

Poté na šišky naneseme tavnou pistolí lepidlo a přilepíme je k sobě do tvaru čtverce s otvorem na svíčku uprostřed. Případné viditelné stopy lepidla můžete ještě zastříkat sněhem ve spreji a opět jej nechte zaschnout.

Krok 4

Nakonec do otvoru vložte kónickou svíčku a okolo ní zapíchejte větvičky libovolných jehličnanů, cesmínu a jiné dekorace, které máte k dispozici.

Krok 5

A jak postupovat při tvorbě vánočního stromečku ze šišky?

Borovicovou šišku natřete zelenou akrylovou barvou pomocí malého štětce. Nechte barvu zaschnout a poté ji přestříkejte sněhem ve spreji. Ten nechte opět zaschnout.

Krok 6

Mezitím čajovou svíčku oblepíme vánoční stuhou kolem dokola.

Krok 7

Šišku umístíme na stojánek z čajové svíčky a nakonec na špičku šišky přilepíme lepidlem hvězdičku badyánu nebo třeba malou hvědičku z březové či pomerančové kůry.

Menšími šiškami pak můžete oblepit kulatý polystyrenový korpus na věnec pomocí tavné pistole. Šiškový věnec opět dozdobte větvičkami jehličnanů, sušeným ovocem či kůrou a jinými vhodnými dekoracemi, např. mašličkami z vánoční stuhy.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-stromecek-ze-sisek-siskovy-svicen-navod-na-vanocni-dekorace.html