jaktak.cz

Jak vyrobit vlastní vánoční přání | DIY

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak vyrobit vlastní vánoční přání | DIY. Ačkoliv se dnes vánoční přání posílají poštou spíše výjimečně a většina lidí dává přednost přání v podobě textové zprávy nebo přání na sociálních sítích, vlastnoručně vyrobené vánoční přání Vašim blízkým jistě udělá mnohem větší radost a je mnohem osobnější. Máme pro Vás tip, jak vyrobit jednoduché, avšak efektní přání pro Vaše blízké. Jak vyrobit vlastní vánoční přání, naleznete v následujícím článku.

Co je potřeba

  • Tvrdý papír (případně látka či ozdobný papír na polepení)
  • Mašle
  • Sušené ovoce a další přírodní ozdoby
  • Tavná pistole či lepidlo
  • Nůžky, sníh ve spreji nebo zlatý či stříbrný dekorační sprej

Krok 1

Pro výrobu vánočního přání můžete použít obyčejnou bílou čtvrtku nebo tvrdý papír ve vánoční barvě (např. zelená, zlatá, stříbrná, červená, měděná apod.). Krásně však bude vypadat i vroubkovaný karton.

Krok 2

Dále si připravte sušené ovoce (např. citron, pomeranč či jablko) nebo sušenou kůru. Z koření pak můžete využít třeba hřebíček, badyán, celou skořici apod. Přáníčko dozdobí také větvičky jehličnanů, buxusu, cesmíny či mahonie. Použít můžete i lupínky šišek, sušený šípek, ořechové skořápky a další přírodniny, které máte k dispozici.

Pro výrobu mašlí využijte stuhu ve vánoční barvě, jutovou stuhu či lýko.

Krok 3

A jaký je postup?

Ze čtvrtky vystřihneme libovolný obdélník (přihlédněte k velikosti obálky, přání by mělo být na každé straně o jeden centimetr menší než obálka). Pokud použijete bílou čtvrtku, natřete ji z vnější strany lepidlem a polepte látkou s vánočním vzorem nebo jiným libovolným materiálem (organzou, papírem apod.). Po zaschnutí čtvrtku přeložte napůl, a vytvořte tak otevírací přání.

Krok 4

Na přední stranu přání pak pomocí tavné pistole či tekutého lepidla nalepujte vybrané dekorace podle Vašich možností a vkusu. S výrobou vánočních přání Vám mohou pomoci také Vaše děti, pak bude vhodnější použít lepidlo (tavná pistole je přece jen velmi horká).

Krok 5

Lepidlo nechte dobře zaschnout. Nakonec můžete některé dekorace lehce postříkat sněhem ve spreji či dekoračním sprejem. Nechte opět zaschnout a dovnitř přání napište libovolný text.

Přáníčko můžete doplnit i o různé vánoční tvary vystřižené z papíru – např. hvězdičky, zvonečky, vločky apod.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-vlastni-vanocni-prani-diy.html