jaktak.cz

Jak udělat nepečené švestkové cukroví | recept na vánoční cukroví

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Nepečené švestkové cukroví | recept na vánoční cukroví. Tip na nepečené cukroví z následujícího receptu se hodí i pro diabetiky. Čokoládu s cukrem stačí nahradit čokoládou slazenou stevií nebo jiným sladidlem. Prodejny se zdravou výživou je nabízejí v několika variantách. Med se může vynechat, chutná to dobře i bez něj. Pozor na sušené švestky, musejí být bez přidaného cukru a nejlépe v bio kvalitě. Pak si i ten, kdo trpí diabetem, může několik kousků tohoto cukroví o Vánocích dopřát.

Co je potřeba

  • sušené švestky
  • mandle
  • med popř. rum
  • čokoláda

Krok 1

Nejprve si připravíme mandle. Spaříme je vroucí vodou, odstraníme slupku a na pánvi, bez přidaného oleje, upražíme. Mandle se mohou pražit i v mikrovlnné troubě. Musejí se několikrát promíchat a hlídat, ještě po vyjmutí z mikrovlnky dojdou. Pražení na pánvi je pomalejší, ale spolehlivější.

Krok 2

Pražené mandle naložíme na jeden den do medu nebo rumu. Čím déle je tam necháte, tím chutnější budou. V nouzi ale stačí opravdu jeden den, nebo tento krok zcela vynecháme.

Krok 3

Ze sušených švestek odstraníme případnou pecku a do otvoru po ní vložíme celou mandli. Lehce švestku přimáčkneme okolo mandle.

Krok 4

Naplněné švestky obalujeme v čokoládové polevě. Polevu připravíme z hořké (mléčné) čokolády, kterou nastavíme polévkovou lžící kokosového tuku. Vkládáme do papírových košíčků a necháme v chladu ztuhnout. Na 100 g čokolády dáváme polévkovou lžíci kokosového tuku.

Jestliže si potrpíte na přísně stejné tvary cukroví, švestky namelte na masovém strojku a rukama potřenýma olejem tvarujte kuličky s mandlí uvnitř.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-nepecene-svestkove-cukrovi-recept-na-vanocni-cukrovi.html