jaktak.cz

Jak si připravit nápoj na hubnutí | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Nápoj na hubnutí | recept. Pokud chcete zhubnout, jistě víte, že není vhodné pít slazené a perlivé nápoje. Vhodnou volbou je čistá voda, zelené, bylinné a ovocné čaje. Do vody však můžete přidat další ingredience a podpořit a urychlit tak hubnutí. Jaké to jsou? Přečtěte si následující článek, kde se dozvíte, jak si připravit nápoj na hubnutí.

Co je potřeba

Inredience viz další kroky

Krok 1

Denně bychom měli vypít zhruba 2 litry vody. Připravte si do skleněného džbánu či jiné nádoby nápoj na hubnutí a průběžně si z něj nalévejte, zlepšíte tak svůj pitný režim a ještě podpoříte hubnutí.

Krok 2

Jaké ingredience přidat?

Do vody můžete přidat čerstvé bylinky – třeba mátu či meduňku, obě podporují trávení, máta navíc snižuje chuť k jídlu. Do nápoje přidejte také čerstvý strouhaný nebo najemno nakrájený zázvor (ten potlačuje chuť k jídlu, pomáhá zrychlovat metabolismus a čistit organismus) nebo čerstvé lístky ženšenu.

Krok 3

S hubnutím pomůže také okurka či vodní meloun, tyto druhy zeleniny se hodí pro doplnění vody a obsahují malé množství kalorií.

Krok 4

Pro dochucení a také pro dodání dalších potřebných cenných látek přidejte také ovoce. Citron napomůže rychlejšímu spalování tuků a posiluje obranyschopnost organismu. Grep snižuje chuť na sladké a pomáhá spalovat tuky. Mandarinka pak podporuje metabolismus a tím i hubnutí. Pomelo zase odvádí přebytečnou vodu a dodává potřebné vitamíny. Pomeranč podporuje metabolismus a spalování tuků. Kromě citrusů můžete použít ananas, mango, kiwi, jahody, maliny, borůvky a mnoho dalších druhů.

Krok 5

A jak nápoj na hubnutí připravit?

Jednoduše omyjte a nakrájejte ingredience a zalijte je vodou. Poté je nechte přes noc v lednici vylouhovat.

  • Nakrájejte například 1/2 salátové okurky a 1 citron na plátky, přidejte zhruba centimetrový kousek nastrouhaného zázvoru, asi 5 pokrájených lístků máty či meduňky a vše zalijte 1,5 litrem čisté vody.
  • Další vhodnou kombinací může být třeba meloun s limetkou a mátou, hruška s meduňkou, jahody s okurkou a mátou, apod. Fanztazii se meze nekladou, každý den si můžete připravit jinou originální kombinaci.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-pripravit-napoj-na-hubnuti-recept.html