jaktak.cz

Jak vyrobit domácí pleťový krém | návod na krém pro mastnou a problematickou pleť

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak vyrobit domácí pleťový krém | návod na krém pro mastnou a problematickou pleť. Trápí Vás mastná a problematická pleť? Vyzkoušejte pleťový krém podle našeho receptu, který nezatíží Vaši pleť ani peněženku. Návod, jak vyrobit domácí pleťový krém pro mastnou a problematickou pleť, naleznete na následujících řádcích. Výrobu domácího pleťového krému, jenž Vám pomůže také proti akné, zvládne opravdu každý.

Co je potřeba

  • 50 g bambuckého másla
  • 40 ml oleje
  • 5 g včelího vosku
  • 4 kapky vitamínu E
  • 5 kapek éterického oleje
  • kelímek

Krok 1

Základem pleťového krému bude bambucké máslo, které hojí a regeneruje pleť, působí proti vráskám, ochrání proti slunečnímu záření, atd. V kombinaci s některým z níže uvedených olejů a třeba i aloe vera gelem můžete bambucké máslo použít i v případě mastné pleti.

Pro výrobu pleťového krému pro mastnou a problematickou pleť je nejvhodnější olej z hroznových jadérek nebo jiný olej s vysokým podílem kyseliny linolové (např. světlicový, konopný či pupalkový olej). Vyšší podíl kyseliny linolové působí jako prevence proti vzniku pupínků a akné a pomůže proti již vzniklým pupínkům.

Vitamín E působí jako konzervant, vyhlazuje vrásky a zabraňuje jejich vzniku, hojí pleť a díky svým protizánětlivým účinkům také bojuje proti akné.

Jaký éterický olej použít?

Pro aknózní a mastnou pleť využijete éterický olej tea tree, který má antibakteriální a antiseptické účinky. Dalšími vhodnými oleji jsou cedrové dřevo, levandule, mandarinka, rozmarýn, růžové dřevo či grep.

Krok 2

A jaký je postup?

Ve vodní lázni rozpustíme bambucké máslo s včelím voskem.

Poté pomalu a za stálého šlehání přilijte rostlinný olej.

Krok 3

Misku s hmotou dejte na 5 minut vychladit do lednice. Potom přidejte vitamín E a éterický olej dle Vaší volby a směs důkladně rozšlehejte metlou nebo šlehačem.

Krok 4

Krém přelijte do vysterilizovaného kelímku.

Pro výrobu pleťového krému použijte nerafinované bambucké máslo a nerafinovaný olej. Pouze v této formě obsahují všechny cenné látky.

Další součástí krému může být také aloe vera gel, jenž má protizánětlivé vlastnosti, hojí akné a je skvělou volbou pro mastnou pleť.

Pro výrobu krému lze použít také bylinkový olej, který připravíte macerováním zavadlých bylinek v rostlinném oleji. Pro mastnou a problematickou pleť a proti akné je vhodný třeba květ černého bezu, měsíčku, levandule, dále také řebříček, sedmikráska i třezalka.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-domaci-pletovy-krem-navod-na-krem-pro-mastnou-problematickou-plet.html