jaktak.cz

Jak užívat zelený ječmen

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak užívat zelený ječmen | rady a tipy. Zelený ječmen se řadí mezi tzv. superpotraviny, které mají téměř zázračné účinky na lidské zdraví. Jestliže se chcete o zeleném ječmenu, jeho účincích a použití dozvědět více, pak je následující článek vhodný právě pro Vás. Naleznete zde informace, jak užívat zelený ječmen.

Co je potřeba

Viz další kroky

Krok 1

Zelený nebo také mladý ječmen se užívá ve formě rozemletého prášku či tablet. Vyrábí se ze zelených lístků nezralého ječmene. Najdete v něm velké množství vitamínů (např. vitamínu C), minerálů (např. železa, vápníku, draslíku a hořčíku), chlorofyl, jenž pomáhá zvýšit množství červených krvinek a zlepšuje látkovou výměnu, antioxidanty a další cenné látky.

Krok 2

A jaké jsou léčivé účinky zeleného ječmene?

Zelený ječmen účinně detoxikuje lidský organismus. Díky obsahu některých enzymů pomáhá zelený ječmen se spalováním tuků a hubnutím. Antioxidanty pak zpomalují stárnutí buněk. Zelený ječmen dále mimo jiné posiluje imunitu, brání překyselení organismu, snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi, má protizánětlivé účinky, působí jako prevence proti vzniku rakoviny, pomáhá při kožních onemocněních, dodává energii, zlepšuje psychický stav a harmonizuje hormonální systém.

Krok 3

A jak zelený ječmen užívat?

Nejčastěji se zelený ječmen užívá ve formě nápoje připraveného z 1 čajové lžičky prášku rozmíchané asi ve 150 – 300 ml neperlivé vody o teplotě max. 45 °C. Nápoj užívejte nejlépe každé ráno nalačno.

Krok 4

Další možností je koupit si zelený ječmen ve formě již zmíněných tablet, jejichž užívání je jednodušší.

Krok 5

Zelený ječmen lze přidat také do ovocných i zeleninových smoothies či lisovaných zeleninových a ovocných šťáv. Nápoj vypijte do 15 minut od přípravy, aby si zachoval všechny důležité látky.

  • Zelený ječmen je vhodné užívat v kombinaci s řasami chlorelou a spireinou. Jejich účinky se vzájemně doplňují.
  • Zelený ječmen si můžete vypěstovat i doma v truhlíku. Semínka seženete v zahradnictví.
  • Mezi užitím zeleného ječmene a jakýchkoliv léků by měl být alespoň hodinový odstup.
  • Zelený ječmen neužívejte současně s léky na ředění krve!
  • Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje lékařskou péči.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uzivat-zeleny-jecmen.html