jaktak.cz

Jak využít Tea Tree olej | rady a tipy

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak využít Tea Tree olej | rady a tipy. Tea Tree olej, ideální pomocník při zdravotních problémech, se lisuje z listů stromu kajeputu střídavolistého, který bychom nalezli především v Austrálii. Již od nepaměti byl hojně využíván v lidovém léčitelství, a to i v době, kdy jeho efekt ještě nebyl vědecky prokázán.

 Dnes už víme, že Tea Tree olej je účinný právě díky svým antibakteriálním a antimykotickým účinkům, což znamená, že působí proti bakteriím a plísním. Navíc urychluje hojení a alergické reakce na něj nejsou téměř známé. Proč ho tedy nevyzkoušet? Zde jsou tři tipy, jak se dá olej využít.

Co je potřeba

  • 100% Tea Tree olej
  • nádobka na smíchání

Krok 1

Vaginální mykózy

Nejjednodušší je koupit si 100% přípravek v lékárně, který můžete ředit podle potřeby, a to buď tak, že několik kapek nakapete přímo do vodní lázně, nebo ho použijete k výplachům pochvy roztokem, který připravíte smícháním 2-3 kapek a 2 dl vody. Výplachy je dobré aplikovat jednou denně před spaním, a to i několik dní po odeznění potíží, aby se předešlo navrácení mykózy.

Krok 2

Kožní problémy

Tea Tree olej se v ředěné formě používá na nejrůznější kožní neduhy jako jsou bradavice, ekzémy, akné nebo drobná poranění. Po tomto druhu oleje můžete sáhnout i v případě, kdy vás štípl hmyz nebo potřebujete vyndat klíště. Doporučuje se kápnout 1-2 kapky na namočenou vatu či vlhký kosmetický tampón a potřít jím pokožku.

Krok 3

Vši

Vší se snadno zbavíte přidáním 10 kapek oleje do běžného šamponu, který nanesete do vlasů a necháte působit zhruba 15 minut. Léčbu je nutné opakovat minimálně dvakrát týdně po dobu tří týdnů, aby se zlikvidovaly i hnidy, které mezitím postupně dorůstají v dospělce.

Tea Tree olej skladujte v chladu a temnu, mimo dosah dětí.

Ačkoliv se jedná o přírodní produkt, vždy se raději před použitím poraďte s lékařem. Toto upozornění platí obzvlášť v případě vaginálních výplachů, které se nedoporučují těhotným ženám.

Vždy raději vyzkoušejte olej na menším kousku kůže kvůli případné alergické reakci.

Nikdy Tea Tree olej NEPOLYKEJTE, vyhněte se kontaktu s očima.

Přípravek se doporučuje ředit.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyuzit-tea-tree-olej-rady-tipy.html