jaktak.cz

Jak připravit hořčicový vepřový bůček | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Hořčicový vepřový bůček | recept. Vepřové maso a vepřový bůček obzvlášť, nepatří mezi masa, která bychom měli konzumovat často. Obsahuje příliš velké množství tuku. Ale jednou za čas v malém množství určitě neuškodí. Studené kořeněné maso z vepřového boku se hodí jako studené pohoštění k pivu. S čerstvým chlebem, naloženými okurkami nebo paprikou chutná (téměř) každému. Pokud se rozhodnete recept na hořčicový bůček vyzkoušet, doporučuji koupit libovější kousek masa.

Co je potřeba

  • 1 kg vepřového boku
  • 1,5 l vody
  • 1 kávová lžička celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce soli

Marináda na potření:

  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžíce krémžské hořčice
  • 2 stroužky česneku

Krok 1

Vyberte si libovější kousek vepřového bůčku, bez kosti a kdo má rád, s kůží. Kůži nemusíte nařezávat, nechte ji vcelku. Do vody přidejte všechny uvedené ingredience a vše svařte.

Krok 2

Vodu s kořením nechte povařit 5 minut a poté do nálevu vložte maso. Vařte zprudka, potřebujeme vodu uvést znovu do varu, aby se maso zatáhlo a příliš se nevylouhovalo. Hned jak začne maso vařit, zmírněte teplotu a asi hodinu vařte doměkka. Maso během přípravy obracejte.

Krok 3

Mezitím, co se maso vaří, připravte marinádu na potření. V misce rozmíchejte sojovou omáčku s kořením a solí. Prolisujte k tomu česnek podle chuti, nebo ho vynechte a dochuťte podle sebe.

Krok 4

Ještě horký, uvařený bůček ze všech stran potřeme připravenou marinádou a zabalíme ho do alobalu. Necháme balíček s masem v chladu vystydnout a studený uschováme v chladničce. Za dva dny se může krájet.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-horcicovy-veprovy-bucek-recept.html