jaktak.cz

Jak na kuskus s makrelou, hráškem a řapíkatým celerem

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Následující jídlo patří k tomu nejjednoduššímu, co si můžete připravit i v polních podmínkách, třeba v práci. Postačíte si pouze s varnou konvicí a miskou. Přesto jde o výborný pokrm, kterým se pouze neodbudete, ale určitě si skvěle pochutnáte. Vyzkoušejte kuskus s makrelou, hráškem a řapíkatým celerem. Skvělý oběd je hotový během pár minut a vy ještě stačíte v polední pauze nakoupit.

Co je potřeba

Na 1 porci budete potřebovat:

 

100 g kuskusu

1 plechovka filetů z makrely v tomatě (bývají přibližně po 170 g)

50 g hrášku (mraženého)

řapíkatý celer (asi třetinu ze svazku či dle chuti)

sůl a pepř na dochucení

lžička plnotučné hořčice

Krok 1

 

V prvním kroku si uvařte vodu. Kuskus nasypte do hrnce nebo do mísy. Ještě vroucí vodou kuskus zalijte, přiklopte pokličkou nebo alespoň talířkem. Kuskus nechte v horké vodě nabobtnat, jakmile vysaje všechnu vodu, měl by už být měkký.

Krok 2

Filety z makrely načněte a nasekejte nebo natrhejte na menší kousky, v práci si vystačíte s vidličkou, kterou jednoduše natrháte makrelu na kousky rovnou v plechovce. Do hotového kuskusu přendejte všechny makrelové kousky a přelijte všechnu omáčku. Zamíchejte.

Krok 3

Řapíkatý celer propláchněte a nakrájejte na tenké plátky, aby v pokrmu příjemně křupal, ale chuťově nepřevážil nad ostatními ingrediencemi. Pokud nemáte v práci vybavenou kuchyňku, nakrájejte si celer večer doma, nasypte ho do misky a pevně uzavřete víčkem, měl by v pořádku vydržet do druhého dne.

Krok 4

Do misky s kuskusem nasypte hrášek a celer. Vše důkladně promíchejte. Pokrm ještě krátce prohřejte, postačí i v mikrovlnce, makrela i další ingredience totiž kuskus dost zchladí. Nakonec dochuťte solí, pepřem a lžičkou plnotučné hořčice, zamíchejte a můžete podávat. Chybu neuděláte ani trochou jemně nastrouhaného eidamu.  Dobrou chuť.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-kuskus-s-makrelou-hraskem-rapikatym-celerem.html