jaktak.cz

Jak připravit pohankové těstoviny s jogurtovým přelivem a skořicí | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit pohankové těstoviny s jogurtovým přelivem a skořicí | recept. Máte rádi sladké těstoviny? Vyzkoušejte pohankové těstoviny s jogurtovým přelivem a skořicí. Uspokojíte chutě na sladké a přitom budete mlsat poměrně zdravě. Pohankové těstoviny jsou skvělou alternativou ke klasickým, jsou zdravější, jejich chuť je lehce oříšková a ke sladkým jídlům se skvěle hodí. Pohanka je cenným zdrojem vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek, jako je např. rutin, který pomáhá při potížích se žílami a cévami.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat na 2 porce:

 

200 g pohankových těstovin

200 g hustého jogurtu

2 lžičky skořice (či dle chuti)

1 lžíci třtinového cukru (nebo 2 lžíce medu)

1 lžíci másla

1 lžíci mletých lněných semínek

hrst rozinek na ozdobu

Krok 1

V prvním kroku si uvaříme pohankové těstoviny. Nalijeme dostatečné množství vody do hrnce, přivedeme k varu, lehce osolíme a vhodíme do něj těstoviny. Za deset minut by měly být tak akorát na skus. Podle konkrétního druhu těstovin to může trvat různě dlouhou dobu. Držte se tedy informací na obalu.

Krok 2

Než se těstoviny uvaří, připravíme si jogurtový přeliv. Asi lžíci másla dáme do hrnečku a opatrně ho na nižší výkon rozehřejeme v mikrovlnné troubě. Případně ve vodní lázni, pokud zrovna něco vaříte. Do horkého másla nasypeme cukr a mícháme tak, aby se rozpustil. Poté přidáme jogurt, pokud zrovna nedržíte drastickou dietu, použijte smetanový, výborná je i zakysaná smetana. Přisypeme skořici a důkladně promícháme, aby se všechny složky propojily.

Krok 3

Uvařené těstoviny scedíme, rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovou omáčkou, posypeme lněnými semínky, rozinkami a podáváme.  Podáváme ihned teplé jako moučník, poslouží však i jako výborná snídaně. Pokud vaříte těstoviny dopředu, po uvaření je propláchněte trochou oleje, aby se neslepily.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-pohankove-testoviny-s-jogurtovym-prelivem-skorici-recept.html