jaktak.cz

Jak upéct čokoládové brownies sušenky | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Čokoláda v jedné ze svých nejlahodnějších podob, to jsou úžasné čokoládové brownies sušenky. Jejich příprava není složitá a výsledné vláčné a přesto lehce křupavé sušenky vás svou chutí okouzlí. Čokoláda a kakao obsahují velké množství prospěšných látek jako železo, hořčík, mangan, také rozpustnou vlákninu. Pusťte se do pečení čokoládových brownies sušenek s námi, určitě si je zamilujete.

Co je potřeba

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g cukru (nejlépe třtinového)
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 170 g kvalitní hořké čokolády
  • 30 g kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Krok 1

Čokoládu nalámeme na malé kousky, přidáme máslo a cukr a rozehřejeme ve vodní lázni. Za stálého míchání necháme pozvolna rozpustit, až je směs krásně hladká. Nádobu odstavíme a vmícháme vejce, žloutky a vanilkovou esenci a necháme zchladnout.

Krok 2

Do mísy nasypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao a důkladně promícháme. Sypkou směs po částech zapracujeme do tekuté, až nám vznikne lepivé těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme ztuhnout alespoň hodinu v ledničce.

Krok 3

Troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Pomocí lžičky odebíráme stejné množství těsta a rukama tvarujeme kuličky, které skládáme na plech. Kuličky nabydou a roztečou se do stran, proto mezi nimi necháváme dostatečné rozestupy.

Krok 4

Sušenky pečeme asi 15 minut, mohou se zdát nedopečené, ale postačí, aby měly zpevněný střed. Během chladnutí postupně ztvrdnou na povrchu, uvnitř ale budou stále měkké a vláčné. Hotové čokoládové sušenky skladujeme v uzavřené nádobě, kterou chováváme v suchu a chladnu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-cokoladove-brownies-susenky-recept.html