jaktak.cz

Jak bojovat proti padání vlasů přírodní cestou | rady a tipy

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak bojovat proti padání vlasů přírodní cestou | rady a tipy. Jarní období je bohužel často spojené i s nadměrným padáním vlasů. Existuje mnoho způsobů, jak s tímto problémem bojovat. V našem článku se dozvíte, jaké přírodní prostředky a zejména pak bylinky Vám mohou pomoci proti padání vlasů.

Co je potřeba

Viz další kroky

Krok 1

Dočasné padání vlasů může být způsobeno hormonální nerovnováhou, fyzickou a psychickou zátěží, nedostatkem vitamínů a minerálů (což je po zimě velmi časté), onemocněním štítné žlázy, alergií, ale také nesprávnou stravou. Dbejte proto na vyvážený jídelníček a dostatečný pitný režim.

Krok 2

Jaké přírodní ingredience napomohou růstu vlasů a zabrání jejich padání?

  • Med a vaječné bílky – Med je zdrojem látek, jež jsou potřebné pro zdravý růst vlasů. Vaječné bílky vlasy hydratují a dodají jim hebkost. Stačí dobře rozmíchat lžíci medu s jedním bílkem, směs nanést do vlasů a vlasové pokožky a nechat ji působit 20 - 30 minut. Poté vlasy opláchněte a umyjte jemným bylinkovým šamponem.
  • Cibule – Jelikož cibule obsahuje velké množství síry, která stimuluje tvorbu kolagenu nezbytného pro růst vlasů. Šťávu ze 2 cibulí jednou týdně nanášejte na vlasy zhruba na půl hodiny. Vlasy pak umyjte jemným šamponem.
  • Ricinový olej – Olej ze semen skočce obecného se již velmi dlouho používá proti padání vlasů. Podporuje jejich růst, objem a sílů. Ricinový olej před použitím smíchejte s jiným rostlinným olejem (např. olivovým, mandlovým či kokosovým – ten nejprve rozehřejte ve vodní lázni a smíchejte jej se zahřátým ricinovým olejem). Aplikujte jej do vlasů a nechte jej působit asi hodinu, poté vlasy umyjte přírodním šamponem.

Krok 3

Jaké bylinky bojují proti padání vlasů?

  • Pískavice řecké seno – Semena pískavice namočte přes noc do vody a ráno je rozmixujte. Směs aplikovaná na vlasy a vlasovou pokožku musí zaschnout. Poté vlasy umyjeme. Tento postup opakujte 2x týdně.
  • Kopřiva dvoudomá Tinktura z čerstvých kopřiv, která se pravidelně vtírá do pokožky hlavy, stimuluje růst vlasů a brání jejich vypadávání. Připravíte ji následujícím způsobem: Lžíci řezaných čerstvých jarních kopřiv nasypeme do čisté uzavíratelné sklenice a zalijeme je 3 polévkovými lžícemi 60% alkoholu. Sklenici necháme stát na slunečném místě 2 týdny, každý den ji protřepáváme. Po této době obsah sklenice přefiltrujeme přes plátýnko, zředíme 250 ml vody a přelijeme do lahve. Tinkturou masírujeme pokožku hlavy pravidelně každý den.

Krok 4

A jaké éterické oleje můžete přidat do šamponu pro podporu růstu vlasů?

Vhodné jsou éterické oleje rozmarýn, cedrové dřevo, šalvěj, cypřiš, levandule, ylang-ylang nebo máta peprná.

  • Vhledem k tomu, že padání vlasů může být částečně způsobeno také používáním nekvalitních komerčních produktů vlasové kosmetiky, je velmi vhodné je nahradit přírodním bylinnými šampony, kondicionéry a dalšími prostředky.
  • Éterické oleje mohou vzácně vyvolat alergickou reakci, proto je doporučováno udělat před jejich použitím kontrolní test a vyzkoušet je nejprve na jemné kůži na zápěstí.
  • Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje lékařskou péči.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-bojovat-proti-padani-vlasu-prirodni-cestou-rady-tipy.html