jaktak.cz

Jak využít Bachovy květové esence v těhotenství

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak využít Bachovy květové esence v těhotenství. Bachovy květové esence  jsou esence získané z planě rostoucích rostlin určené k léčbě mnoha zdravotních problémů. Tyto esence pomáhají harmonizovat emocionální nerovnováhu a dokáží tak léčit i tělo. V těhotenství mohou být nápomocny k získání duševní pohody, která je obzvlášť v tomto období velmi důležitá. V následujícím článku se dozvíte, jak využít Bachovy květové esence v těhotenství i při porodu.

Co je potřeba

Viz další kroky

Krok 1

Existuje 38 květových esencí a Krizová esence složená z 5 květových esencí. Pomohou vám vyrovnat se s negativními pocity (např. strach, vyčerpání, nejistota, osamělost, pýcha, apod.). Odkrývají naše skutečné já a pomohou nám uvědomit si cíl a smysl našeho života.

 

Krok 2

Jaké květové esence se nejvíce využívají v období těhotenství?

  • Bílá lesní réva (clematis) – Esence bílé lesní révy je vhodná pro nastávající maminky, které se stále vznáší v oblacích a představách, jaký bude jejich budoucí život s miminkem, nevnímají realitu a jsou často ospalé. Esence navíc odstraňuje pocity na omdlení.
  • Hořčice polní (mustard) – Esenci hořčice polní je možné využít při depresi a pocitech smutku či melancholie.
  • Kejklířka skvrnitá (mimulus) – Tuto esenci užívejte, pokud se obáváte bolesti při porodu. Uvolňuje napětí a zbavuje strachu.
  • Plané jablko (crab apple) – Esence planého jablka zmírňuje těhotenské nevolnosti, pomáhá těhotným ženám, kterým se nelíbí změny jejich těla v období těhotenství a ženám, jež přehnaně až úzkostlivě dbají na pořádek a čistotu.
  • Slíva třešňová (cherry plum) – Esence slívy třešňové bojuje proti vnitřnímu napětí, náladovosti a hysterii tím, že harmonizuje stav emocí a jejich prožívání. Pomůže vám tyto emoce pochopit a zpracovat.
  • Topol osika (aspen) – Tato esence odstraňuje strachy a obavy nejasného původu. V těhotenství se tyto obavy obvykle týkají průběhu těhotenství, porodu a zdraví miminka.
  • Vlašský ořech – Vlašský ořech je skvělým pomocníkem, pokud se nastávající maminka cítí nejistě či přecitlivěle z probíhajících změn. Esence je vhodná i při porodu.

 

Krok 3

Jak Bachovy květové esence užívat v těhotenství

Dvě kapky jednotlivých esencí se užívají 1× denně smíchané s libovolnou tekutinou.

Až 7 druhů květových esencí můžete předem smíchat a vytvořit si tak směs přesně podle vašich potřeb. V mixovací lahvičce namíchejte 2 kapky od každé esence a dolijte ji vodou. Užíváme 4× denně 4 kapky smíchané opět s libovolnou tekutinou.

Bachovy květové esence jsou čistě přírodní a nemají žádné vedlejší účinky.

Krizová esence se dá použít vždy, jakmile se objeví náladovost, nervozita, netrpělivost či přecitlivělost a také při porodu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyuzit-bachovy-kvetove-esence-v-tehotenstvi.html