jaktak.cz

Jak přichystat těstoviny zapečené s tvarohem a borůvkami | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak přichystat těstoviny zapečené s tvarohem a borůvkami | recept. Zbyly vám těstoviny a nevíte co s nimi? Zkuste je zapéct na sladko s borůvkami a tvarohem. Získáte tak skvělý moučník nebo výbornou snídani. Přitom jde o velice jednoduchý pokrm, který dokáže připravit nejen začátečník, ale i dítě. Pokud zrovna nemáte borůvky, jsou těstoviny výborné i s černým rybízem nebo ostružinami. Tvaroh spolu s vejci pak zajistí patřičnou soudružnost celého pokrmu. Vyzkoušejte netradiční moučník, pokud navíc použijete celozrnné těstoviny, uděláte i něco pro své zdraví.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

 

200 g těstovin (špaget, penne, mušliček,...)

100 g borůvek

3 lžíce másla+ na vymazání formy

250 g tvarohu

2 lžičky skořice

2-3 lžíce cukru

2 vejce

moučkový cukr na poprášení

Krok 1

V prvním kroku uvedeme k varu vodu v hrnci. Poté do hrnce přisypeme těstoviny a uvaříme je tak, aby byly trochu rozvařené, lépe se pak zapečou. Použít můžete jakékoli těstoviny, jen musíte počítat, že např. špagety hůře drží soudržnost, je proto lepší použít menší zapékací nádobu a důkladně je do ní namačkat.

Krok 2

Mezitím v misce rozehřejeme tři lžíce másla, do tekutého másla přidáme po částech tvaroh, šleháme, dokud nevznikne hladká hmota. Následně ochutíme tvarohovou směs skořicí a osladíme cukrem. Do hrnečku nebo misky rozklepneme vejce a rozšleháme je. Poté je smícháme s ochuceným tvarohem.

Krok 3

Borůvky pečlivě opereme a osušíme. Uvařené těstoviny scedíme, pár lžic vody můžeme nechat. Těstoviny vrátíme do hrnce, do tvarohové směsi přidáme borůvky a důkladně pormícháme, klidně je i rozmačkáme. Následně k těstovinám přidáme borůvkový tvaroh a důkladně promícháme.

Krok 4

Pečící formu vymažeme máslem, nandáme do ní těstoviny a umačkáme. Formu vložíme do trouby předehřáté na 200°. Těstoviny pečeme asi 20-25 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. Upečený pokrm vyjmeme z trouby, rozkrájíme na jednotlivé porce, můžeme poprášit moučkovým cukrem a podáváme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-prichystat-testoviny-zapecene-s-tvarohem-boruvkami-recept.html