jaktak.cz

Jak využít bylinky proti srdečním onemocněním | rady a tipy

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak využít bylinky proti srdečním onemocněním | rady a tipy. Onemocnění srdce jsou bohužel vzhledem k současnému životnímu stylu velmi časté. Ke vzniku srdečních chorob přispívá také nadměrný stres a napětí. Samozřejmě je nutné navštívit v tomto případě odborného lékaře, nicméně existují bylinky, které mohou konvenční léčbu podpořit. V následujícím článku se dozvíte, jak využít bylinky k prevenci a léčbě srdečních onemocnění.

Co je potřeba

Viz další kroky

Krok 1

Vzniku srdečních onemocnění, jako je infarkt myokardu či angína pectoris, je možné předejít změnou životního stylu. Tato změna spočívá zejména v úpravě jídelníčku – je vhodné vyloučit nezdravé tuky, omezit alkohol a sůl a konzumovat naopak potraviny s obsahem nenasycených mastných kyselin a hořčíku (např. ryby, zdravé oleje a semínka, ořechy, atd.). Do jídelníčku dále zařaďte i ovoce a zeleninu a přestaňte s kouřením.

Důležitý je také pravidelný pohyb, postačí třeba delší procházky v přírodě, jež vás zároveň uklidní a zbaví stresu.

Tato opatření brání vzniku aterosklerózy a předchází vysokému krevnímu tlaku.

Krok 2

A jaké bylinky užívat jako prevenci a podpůrnou léčbu srdečních onemocnění?

  • Petrželka – Petrželová nať napomáhá snížit krevní tlak, prokrvuje srdce a můžete ji využít i při léčbě angíny pectoris. Je možné pít petrželovou šťávu nebo čaj.
  • Hloh obecný – Čaj nebo tinktura z květů hlohu je velmi účinným lékem na mnoho problémů se srdcem. Hloh snižuje krevní tlak, posiluje a prokrvuje srdeční sval, upravuje srdeční arytmii a bušení srdce, harmonizuje a povzbuzuje činnost srdce, pomáhá léčit angínu pectoris a zlepšuje stav cév. Užívejte jej pravidelně a dlouhodobě, poté budete příjemně překvapeni jeho účinky. Další informace o hlohu naleznete zde: https://www.jaktak.cz/jak-zpracovat-hlozinky-recepty.html
  • Ginkgo biloba – Ginkgo biloba neboli jinan dvoulaločný napomáhá léčbě poruch srdečního tepu, snižuje krevní tlak, Z ginkgo biloby si můžete připravit čaj, vyrobit tinkturu, ale seženete ji i ve formě tablet.
  • Kopr vonný – Kopr snižuje krevní tlak a zlepšuje funkci srdečního svalu. Užívá se ve formě čaje z nati a především semen.
  • Srdečník obecný – Jak již vypovídá sám název této rostliny, jedná se o bylinku velmi účinnou na nejrůznější potíže se srdcem. Srdečník lékařský se pije ve formě čaje, který mimo jiné uklidňuje, pomáhá při slabosti a poruchách funkce srdce, léčí angínu pectoris a snižuje tepovou frekvenci.

Krok 3

Jaké éterické oleje můžete využít při onemocněních srdce?

  • Levandule – uklidňuje a snižuje krevní tlak.
  • Geranium – zklidňuje při stresu a přepracovanosti.
  • Cedr – napomáhá zprůchodnění cév.
  • Yzop – podporuje činnost srdce a harmonizuje krevní tlak.
  • Řebříček – reguluje srdeční činnost.

Chutnou a účinnou prevencí kardiovaskulárních chorob je pravidelná konzumace kvalitní hořké čokolády, samozřejmě jen v rozumném množství.

O použití bylinek se nejprve poraďte se svým ošetřujícím lékařem.

 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyuzit-bylinky-proti-srdecnim-onemocnenim-rady-tipy.html