jaktak.cz

Jak připravit jahodovo-malinové pyré se zmrzlinou a šlehačkou | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit jahodovo-malinové pyré se zmrzlinou a šlehačkou | recept. Jahody se šlehačkou jsou klasikou, která nezklame. Vyzkoušejte naší variantu, v níž hrají roli i maliny, které příjemně osvěží sladkou chuť jahod. Nesmí samozřejmě chybět ani zmrzlina, pohár pak korunuje šlehačka. Osvěžte se v letních horkých dnech vychlazeným ovocným pohárem. Pokud si však něco z ovocné úrody ponecháte i na chladnější měsíce, určitě vám pohár přijde vhod i v zimě, oživíte si tak vzpomínky na léto. 

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

250 g jahod
200 g malin
3 - 4 lžíce cukru moučka (či dle chuti)
2 lžíce rumu
1 lžíce želatinového ztužovače
400 g smetany ke šlehání
vanilková zmrzlina k podávání
vaflové trubičky k podávání
 

Krok 1

V prvním kroku si očistíme jahody i maliny. Pokud používáme mražené ovoce, necháme ho chvíli povolit, není však třeba, aby bylo rozmrzlé úplně. Následně ovoce propláchneme, několik kusů si však ponecháme na pozdější dozdobení, zbytek vhodíme do kutru nebo do vysoké nádoby, pokud se rozhodneme pro tyčový mixér. Pokud používáme čerstvé ovoce, přilijeme trochu vody, u mraženého to není třeba. 

Krok 2

Jahody s malinami pak důkladně promixujeme. Ovocné pyré osladíme dle chuti, výborný je i med, ten je však třeba před slazením trochu rozehřát, aby se lépe propojil s ovocem. Pokud chceme docílit pevnější konzistence, přisypeme trochu želatinového ztužovače a ihned zašleháme. Pokud pohár nepřipravujeme pro děti nebo řidiče, kápneme i trochu rumu na ovonění.

Krok 3

Jahodovo- malinové pyré nandáme do misek nebo skleniček a uložíme do chladu. Až sem si poháry můžeme připravit s časovým předstihem. Před podáváním vyšleháme smetanu dotuha. Šlehačku přendáme do cukrářského sáčku. Na pyré naneste trochu vanilkové zmrzliny a nastříkáme na ni šlehačku, můžeme si pohrát s fantazií. Nakonec stačí ozdobit zbylým ovocem a přidat vaflovou trubičku a můžeme podávat. 

Tip: Šlehačku můžete dozdobit kakaem, strouhanou čokoládou nebo polevou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-jahodovo-malinove-pyre-se-zmrzlinou-slehackou-recept.html