jaktak.cz

Jak na křeče přírodní cestou | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na křeče přírodní cestou | rady. Svalovou křeč nejspíše zažil každý z nás. Pokud vás však křeče trápí opakovaně, vyzkoušejte naše tipy, jak se jich zbavit přírodní cestou. Křeče bývají často způsobeny nedostatkem některých cenných látek, přispívá k nim také špatná životospráva spojená s nedostatečnou pohybovou aktivitou. V následujícím článku naleznete rady, jak upravit svůj jídelníček a jaké přírodní prostředky můžete využít proti křečím.

 

Co je potřeba

Viz další kroky

Krok 1

Do jídelníčku je vhodné zařadit více potravin a nápojů s vysokým obsahem vápníku, hořčíku a draslíku (např. minerální vody, kakao, banány, brambory, špenát, sušené meruňky, luštěniny a ořechy). Dalšími nezbytnými látkami jsou pak vitamíny skupiny B (najdete je třeba v pivovarském droždí, vejcích, medu, chřestu a dalších druzích zeleniny, v obilovinách, atd.) a vitamíny D (čerpáme jej ze slunce) a E (je obsažen v rostlinných olejích a v semínkách). Dbejte také na dostatečný příjem tekutinVyřaďte naopak bílé pečivo, bílou mouku a cukr, uzeniny a alkohol a omezte příjem kávy a černého čaje.

Krok 2

Každý večer si můžete dopřát teplou (avšak ne příliš horkou) koupel s použitím soli z mrtvého moře, jedlé sody či epsomské soli. Výborně poslouží také odvar z máty, rozmarýnu či oregana.

Krok 3

S odstraněním křečí vám mohou pomoci i následující éterické oleje: máta kadeřavá, modřín, slaměnka, řebříček, citronella, levandule mandarinka, skořice či kadidlovník. Použijte je k inhalaci či jako obklad nebo pár kapek promíchejte s rostlinným olejem a využijte jej k masáži svalů.

Svaly je možné masírovat i bylinkovými oleji - třeba třezalkovým, rozmarýnovým či levandulovým. Pro výrobu domácího masážního oleje se skvěle hodí kokosový olej, jenž je vhodný k regeneračním masážím a pro uvolnění, nebo mandlový, který působí proti svalovým křečím.

 

Krok 4

Velmi účinným přírodním prostředkem proti křečím a křečovým žilám je také jírovec maďal neboli kaštan koňský.

V období těhotenství se doporučuje přijímat zvýšené množství výše uvedených vitamínů a minerálů.

Je velmi vhodné svaly pravidelně protahovat.

Svalové křeče mohou být vyvolány naopak i přehnanou pohybovou aktivitou.

Křeče mohou být způsobeny řadou lehčích i vážnějších onemocnění, v tom případě je nutné vyhledat lékaře. Jestliže se objeví křeče celého těla, vyhledejte lékaře okamžitě.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-krece-prirodni-cestou-rady.html